Читај ми!

Обрадовић: Двери ће имати двоцифрени резултат

Покрет Двери ће на изборима 16. марта остварити двоцифрени резултат, уверен је носилац листе те организације Бошко Обрадовић. Двери, како каже, заступају све патриоте, дијаспору и оне који нису имали за кога да гласају јер су били разочарани досадашњом политичком понудом.

Носилац листе покрета Двери Бошко Обрадовић сматра да ће покрет Двери на изборима 16. марта остварити двоцифрени резултат због тога што тај покрет, како каже, заступа све патриоте, дијаспору и оне који нису имали за кога да гласају јер су били разочарани досадашњом политичком понудом.

Обрадовић је на конференцији за новинаре рекао да Двери најбоље резултате очекују у Чачку.

"Када овде то остваримо тражићемо смену градоначелника Војислава Илића", навео је Обрадовић, истичући да је глас за Двери глас за смену Нове Србије.

Бирачима СНС је поручио да не гласају за ту листу јер је то глас за НС.

Тренутно у чекаоници СНС седе НДС, ЛДП, УРС и моле да уђу у власт, устврдио је Обрадовић и навео како он види будућу владу.

"Уколико СНС победи у недељу, премијер ће бити Александар Вучић, министар спољних послова Вук Драшковић, министар привреде Синиша Мали, министарство правде ће водити Горан Весић, док ће Александар Вулин предводити Министарство унутрашњих послова, а Чедомир Јовановић ће бити министар војни", рекао је челник Двери и додао да ће министарство културе и вера предводити Расим Љајић, а грађевине Велимир Илић.

Према његовим речима, Борис Тадић, по свом личном захтеву, водиће министарство просвете.

Стога су Двери, истиче Обрадовић, једина алтернатива онима који нису задовољни.

Обрадовић, који је више пута рекао да страхује од изборне крађе, на питање шта би Двери учиниле тим поводом, навео је да ће прво захтевати искључивање ЦЕСИД-а из изборног процеса, јер, како тврди, ова НВО финансирана из иностранства пројектује изборне резултате са страним амбасадама онако како то њима одговара.

"Једино је РИК релевантан за саопштавање изборних резултата, а контролори из Двери пратиће возила са материјалом из управних округа која ће превозити листиће у Београд", рекао је Обрадовић.

Обрадовић сматра да су Двери већ покрадене будући да на Косову и Метохији немају права на чување кутија и пребројавање материјала, него то спроводи ОЕБС. Као пример наводи и да ће у дијаспори једва 3.500 грађана изаћи на изборе.

Повратак економског суверенитета Србије

Покрет Двери се залаже за економски патриотизам и суверенитет, који подразумева да економска политика мора да се води у интересу Србије и њених грађана, а не у интересу странаца, саопштено је данас из ове странке.

"Данашња привреда Србије се заснива на томе да профит имају искључиво западне компаније, задовољавају се само западни интереси и интереси домаћих тајкуна и партијско-страначких паразита због чега имамо највећу стопу незапослености у Европи, најниже просечне плате у региону, распродате природне ресурсе и убијену производњу, тонемо у дужничко ропство", сматрају Двери.

Двери поручују да је решење у економском патриотизму, односно повратку економског суверенитета.

"То се постиже: укидањем колонијалне управе која влада Србијом последњих четрнаест година, раскидањем фаталног пута у ЕУ и окретањем евроазијском тржишту, где имамо већу и поштенију рачуницу, јер 99 одсто производа можемо да извозимо без царине", оценили су из Двери.

Средства за покретање привреде треба, како сматрају Двери, да буду обезбеђена ригорозном применом закона о пореклу имовине, који Двери намеравају да предложе, а који би "омогућио одузимање имовине свих политичара и тајкуна који су згрнули богатство злоупотребом положаја од 1989. до 2014.".

"Предвиђа се и додатно опорезовање страних банака, које у Србији имају највеће камате у Европи чиме ће се око пола милијарде евра годишње улити у буџет за производњу; трећи део обезбеђује Развојна банка и улагање у производњу из буџета", саопштиле су Двери.

Прецизира се и да би искључива мисија Развојне банке била да усмерава домаћу штедњу и средства из расејања у производне пројекте и оживљавање пољопривреде.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару