Читај ми!

Ђилас: Направићемо другачију Србију

ДС не призива украјински сценарио, али неће дозволити ни севернокорејски у којем 100 одсто грађана гласа за једног човека, каже лидер ДС-а Драган Ђилас. Поручио је да демократе могу да направе другачију Србију у којој ће људи живети од свог рада.

Председник Демократске странке Драган Ђилас изјавио је на конвенцији листе "Са Демократском странком за демократску Србију" у Владичином Хану да та странка не призива украјински сценарио, али да неће дозволити ни севернокорејски, у којем 100 одсто грађана гласа за једног човека.

Ђилас је истакао да ДС никада није била екстремна, никада није позивала на рушење земље, али има одговорност да кад сви ћуте каже истину - да живимо у земљи на ивици банкротства у којој за шест или девет месеци неће моћи да се исплаћују плате лекарима и наставницима.

"Ова земља се гаси. Уколико у недељу не дође до смене власти, морате бити спремни на то да људи неће имати ни оно мало што сад имају", рекао је Ђилас.

Према његовим речима, ДС ништа не обећава, већ нуди Србији оно што може да уради у кратком периоду.

Ми можемо да за три или четири године да направимо другачију Србију, у којој ће моћи да се живи од свог рада, при чему је наша највећа шанса прехрамбена индустрија и улагањем у њу повећаћемо извоз и покренути инвестициони циклус који ће сви осетити.

Лидер ДС-а је оценио да је 600 милиона евра, које је Влада Србије припремила за отпремнине, боље уложити у 20 градова.

Ми нудимо и људе - Бојана Пајтића за инвестиције, Миодрага Стојковића за образовање, Душана Милисављевића за здравство, Јешића за пољопривреду, рекао је Ђилас и додао да људе из СНС-а данима пита ко су њихови кандидати, али не добија одговор.

Ђилас је позвао људе да и поред претњи и притисака покажу храброст и изађу на изборе.

Члан Председништва ДС-а Миодраг Стојковић оптужио је власт да се крије иза једног човека, "који лети од Фекетића до Прибоја".

Њихова неспособност кошта ову земљу из дана у дан све више. Задужили су се пет милијарди евра и довели су нас до банкротства. Оно што нуде СНС и Вучић јесте крађа времена. Немојте дозволити да то раде и у наредне четири године, рекао је Стојковић.

Ђилас: Наша листа за повећање плата

Драган Ђилас је рекао вечерас у Нишу да је идеја листе коју предводи да се плате повећавају, а не да се смањују.

"Данас се смањују плате лекарима, професорима, али и рударима", рекао је Ђилас на предизборном скупу одржаном на платоу испред Тржног центра "Калча" на коме су представљени кандидати из овог дела Србије на листи "Са ДС за демократску Србију".

Ђилас је рекао да се мора прекинути са демагогијом странака на власти и лажним обећањима и поручио да је шанса Србије у развијању прехрамбене индустрије са пољопривредом, енергетике и образовања.

"Образовање је велика шанса ове земље", казао је Ђилас и додао "да није срамота немати факултетску диплому, али је срамота купити ту диплому што се данас у Србији дешава".

Он је поручио да је ДС за искрену децентрализацију и да је поносан на тренутак када је ДС рекла да хоће у власт, али не по сваку цену и не власт са Александром Вучићем. "Поносан сам на ДС због тога и ми плаћамо цену због тога", рекао је Ђилас.

Ђилас је рекао да је само један човек (Зоран Ђинђић) дао више ДС и Србији него што смо ми дали њему.

Председник Нове странке Зоран Живковић рекао је да се само на коалиционој листи коју предводи ДС налазе озбиљни људи и "да Србија мора да буде европска земља, не зато што је у Европи, него зато што ћемо се тако понашати, зато што ћемо радити свој посао, што ће државне институције радити свој посао, зато што ће лекари и професори радити свој посао за адекватну плату без солидарног пореза".

"Увођење солидарног пореза је удар на средњу класу без које нема нормалне државе", казао је Живковић и подржао штрајк лекара којим захтевају укидање тог пореза.

Живковић је рекао да ће коалиција са ДС учинити образовање корисним за изазове 21. века и да ће посебну пажњу посветити култури коју друге странке и не помињу.

Живковић је критиковао странке на власти због лажних обећања и због тога што, како је навео, немају никакав резултат, (Ивицу) Дачића због изјаве о повратку породице Милошевић, (Бориса) Тадића зато што је "забо нож у леђа ДС", као и (Чедомира) Јовановића због изјава "да мора помоћи Вучићу, јер он води његову политику".

петак, 19. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару