Читај ми!

ДС: Грађани жељни посла и реда

На изборима 16. марта очекујем велику подршку грађана који су жељни посла и увођења реда у институције, рекао функционер Демократске странке Борислав Стефановић.

Члан Председништва Демократске странке (ДС) Борислав Стефановић изјавио је да на изборима 16. марта очекује велику подршку грађана који су жељни посла, увођења реда у институције и рушења покушаја стварања ауторитарног режима једног човека.

"Од 17. марта спремни смо да разговарамо о прављењу нове републичке владе у којој неће бити места за Српску напредну странку због тога што су за ове две године показали да ниједно предизборно обећање нису испунили, а да је економска ситуација катастрофална", рекао је Стефановић у Јагодини код изборног штанда ДС-а.

Истакао је да је то чињеница свиђала се неком Демократска странка или не.

"То је оно у чему данас грађани живе, хранећи се преко режима таблоидима, лажима, причама о арапским милијардама и осталим стварима које реално не постоје. Уколико таквих партнера не буде, ми смо спремни на то да будемо најјача опозициона странка као што смо
били последње две године", рекао је Стефановић.  

Марковићева невиност да докаже на суду 

Потпредседник ДС-a Борислав Стефановић изјавио да Мирјана Марковић, ако сматра да није прекршила закон, треба да "удостоји ову државу" и да то докаже пред правосудним органима, а не да чека прилику да се у Србију врати као "ослободилац".

Стефановић је рекао да ничији повратак у Србију не зависи од политичке воље лидера СПС-а Ивице Дачића или било кога другог, већ пре свега од рада правосудних органа.

Упитан да коментарише најаву челника СПС-а да ће тражити враћање у Србију Мирјане Марковић, удовице Слободана Милошевића, Стефаовић је Танјугу рекао да породица некадашњег председника Србије и СРЈ треба да се врати у земљу и пред правосудним органима докаже да нису кршили закон.

Стефановић, наиме, сматра да Марковићева не би требало да чека "повољне политичке прилике" да би се, како је рекао, у земљу вратила као "ослободилац".

Критикујући рад правосудних органа, Стефановић је рекао да је оно под контролом првог потпредседника владе Александра Вучића као, како је рекао, и све друго у држави.

"Чекају од њега да каже шта да раде", навео је Стефановић додавши да ДС не жели такву државу, већ државу у којој ће све институције, па и правосудне и полиција, да раде свој посао.

Стефановић сматра да Дачић, када говори о реформисаном СПС-у, не говори истину.

понедељак, 01. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару