Читај ми!

Коштуница: На изборе са српском политиком

На изборе излазимо са српском политиком која значи другачије односе Србије са Европском унијом, рекао је лидер ДСС-а Војислав Коштуница на конвенцији у Новом Саду. Додао је да су ови избори мали референдум на ком треба да покажемо да Србија жели своју политику.

Лидер ДСС-а Војислав Коштуница рекао је на предизборној конвенцији те странке у Новом Саду да на изборе излазе са српском политиком, јер је народу доста политике која није српска. Смисао српске политике је, како каже, да на потпуно другачији начин уреди односе Србије са Европском унијом.

У Конгресном центру Новосадског сајма нагласио је да је циљ да Србија сарађује и са ЕУ и са свим земљама, али да никако не постаје члан ЕУ, јер, како је истакао, уласком у ЕУ "почиње нестанак Србије".

"Извесно је да ћемо на путу ка ЕУ убити наш идентитет и део по део наше земље", рекао је Коштуница додајући да ће на том путу Србија губити Косово и Метохију, Војводину и Рашку област.

Према његовим речима, улазак Србије у ЕУ није ни национални ни економски интерес Србије. Како је објаснио, економски интерес није зато што ће странци покуповати српску земљу.

Политика ЕУ према Србији је дезинтеграција Србије, јер је ЕУ подређена НАТО савезу, објаснио је Коштуница.

"Све земље које су ушле у ЕУ након пада Берлинског зида прво су морале да уђу у НАТО савез. Да ли и Србија треба то да уради? Да ли треба да заборави ко је бомбардовао 1999.", упитао је Коштуница нагласивши да политика да ЕУ нема алтернативу може да изазове само нестабилност у Србији.

Он сматра да за напредак и развој Србије није потребан улазак у ЕУ и да треба унапређивати и одржавати односе са Руском Федерацијом.

Према његовим речима народ на референдуму треба да се изјасни о евроинтеграцијама, али да они који се залажу за Европу без алтерантиве беже од тог референдума.

"Ови избори су први мали референдум и треба да покажемо да Србија жели своју политику и да не жели ЕУ", рекао је Коштуница.

Поповић: Никада нећемо бити чланица ЕУ

Први говорник на вечерашњој конвенцији ДСС-а у Новом Саду био је председник Покрајинског одбора те странке и посланик у војвођанском парламенту Миленко Јованов који је рекао да је на недељним изборима избор јасан - бира се између Србије и ЕУ.

Јованов је рекао да грађани Војводине посебно треба да подрже политику ДСС-а и Војислава Коштунице јер је та политика, како је рекао, два пута поразила владу Бојана Пајтића и то оба пута пред Уставним судом обарајући Закон о надлежностима АП Војводине, а онда и статут покрајине.
Потпредседник ДСС-а Ненад Поповић истакао је да ДСС на предстојеће изборе једина излази са јасним и конкретним политичким и економским програмом у чијој основи је политичка неутралност земље.

Поповић је рекао да је погрешна политика "безглавог" јурења у ЕУ када, како је истакао, 50 одсто Европе шири евро-скептицизам и жели да прекине евроинтеграције.

"Увек ћемо сарађивати са ЕУ, али никада нећемо бити чланица ЕУ", рекао је Поповић и додао да је Србија од почетка преговора о приступању ЕУ директно изгубила две милијарде евра.

Говорећи о томе на шта Србија мора да пристане уколико жели да уђе у ЕУ Поповић је рекао да је Србија увела санкције Белорусији, а да ће се од ње ускоро тражити и увођење санкција Русији "што нећемо дозволити".

Када је реч о економским аспектима уласка у ЕУ, Попвић је рекао да ће за три године странци у Србији почети да купују земљу, и нагласио да су земље ЕУ, попут Чешке, Пољске и Мађарске, својим уставом продужиле рок за продају земље на најмање десет година, попут Пољске, или увеле потпуну забрану продаје земље странцима, као што је урадила Мађарска.

"Тржиште Русије је довољно да комплетну пољопривредну производњу пласирамо у ту земљу, и зато обећавам да ћемо изградити откупне центре за пољопривредне производе заједно са партнерима из Русије", рекао је Поповић и додао да ће бити формирана и канцеларија за сарадњу са Русијом јер је, како је рекао, Србији је доста канцеларија за сарадњу са ЕУ.

Присутнима се обратио и потпредседник ДСС-а и први човек те странке у Новом Саду Борко Илић који је рекао да ће "семе политичке неутралности које је ДСС посејао пустити корење и разгранати се, као и да ће за највише две године ДСС одлучивати о будућности Србије".

Илић је рекао да ће се грађани Србије, којима се свакодневно сервирају бајке о рају у ЕУ, врло брзо уверити да су то, како је рекао, лажи и предизборни трикови.

понедељак, 01. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару