Читај ми!

Стефановић: Зауставити економско пропадање

ДС жели да заустави економско пропадање земље, незапосленост, превелику задуженост и увођење "личног режима једног човека, Александра Вучића", рекао у Чачку члан Председништва те странке Борислав Стефановић.

Члан Председништва Демократске странке Борислав Стефановић поручио је у Чачку да ова партија жели да заустави економско пропадање земље, незапосленост, превелику задуженост и увођење "личног режима једног човека, Александра Вучића".

Програм ДС је јасан и прецизан, рекао је Стефановић и додао да та странка има најбоље људе да спроведу тај програм и да желе да Чачак буде град у којем се ради, млади остају и у који ће се улагати у свим областима.

Стефановић сматра да је власт у граду на Морави коју чине НС и СНС показала неспособност и нестручност, као у читавој Србији, јер нису испунили ниједно предизборно обећање.

"Нема радних места, ни фабрика осим запошљавања преко владајућих странака, крајње је време да се то заустави како би се привукле инвестиције и најбољи добили шансу", рекао је Стефановић.

Како је додао, Чачак треба да добије универзитет, а ауто-путем чију изградњу сви млади подржавају не треба да одлазе из овог града, већ да нормално живе од свог рада.

Стефановић је напоменуо да пензионери од својих пензија треба да "проживе старост као људи".

Како је додао, ДС жели да државу врати у Србију, јер је она ''протерана'', да ослободи медије и институције власти једног човека ''који путем својих таблоида и осталих средстава информисања напада политичке неистомишљенике у настојању да уведе лични режим и означи као непријатеље и екстремисте све који не мисле као он и критикују га".

Према Стефановићевим речима, ако се настави власт "српске нестручне странке" Србија ће за шест месеци имати огромнан проблем са немогућношћу исплата плата и пензија и наћи ће се пред банкротом.

Он тврди да НДС Бориса Тадића жели да на сваки начин уђе у коалицију са Вучићем, због чега је та странка и направљена у предизборној кампањи како би се уништила ДС.

"Неће успети у томе, јер је ДС једина права проевропска снага, НДС има велику подршку режимских медија и необјашњива је огромна количина средстава искоришћених у кампањи", рекао је Стефановић, оцењујући да је циљ НДС да пређе цензус и уђе у владу, а исто је и са ЛДП и УРС.

"Те странке суштински представљају предсобље Александра Вучића и размишљају ко ће му пре, у политичком смислу сести у крило", рекао је Стефановић додајући да ДС у томе неће учествовати, односно да ће бити прва у власти, или прва у опозицији.

Када су у питању постизборне коалиције, Стефановић је рекао да ДС није ни са ким разговарао, напомињући да ће то учинити по завршетку избора са онима који испуњавају критеријуме, економског опоравка и запошљавања, јасне социјалне политике и супростављања личном режиму једног човека.

Члан председништва ДС је искључио могућност било каквог договора са СНС. Оптужбе да ДС призива насиље и украјински сценарио окарактерисао је бесмисленим, јер се, како каже, ова странка увек борила за мир и демократска средства.

Коментаришући оптужбе појединих опозиционих снага да СНС само наставља политику ДС док је била у власти Стефановић је истакао да је то тачно у погледу питања КиМ.

"Међутим они су суштински урадили много више и горе за краће време, па од десничарских странака чујемо да су 'жути' веће патриоте од напредњака што у суштини јесте истина", закључио је Стефановић и додао да се национална питања тренутно решавају без јавности, преко колена и продавањем магле.

"Гладни стомаци се не могу напунити таблоидима, макетама Београда на води за чију припрему Србија треба да плати милијарду евра и бајкама'', оценио је Стефановић и позвао грађане да гласају за листу ДС без страха и утицаја са стране.

петак, 19. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару