Читај ми!

Динкић: Стезање каиша одузима перспективу

Треба одмах прекинути са политиком стезања каиша, која одузима перспективу и радницима и сељацима и читавој држави, рекао лидер УРС-а Млађан Динкић.

Лидер Уједињених региона Србије Млађан Динкић рекао је да треба одмах прекинути са политиком стезања каиша, која "одузима перспективу и радницима и сељацима и читавој држави", и упитао како у Србији може да буде боље, ако нема довољно посла.

Динкић је, како је саопштено из УРС-а, на предизборном скупу у Зајечару оценио да уместо политике стезања каиша треба покренути инвестиције и запошљавање у свим регионима да би Србија могла да се развија, "а не да стагнира."

"Како је могуће да Србији буде добро ако је раднику лоше и ако је пољопривредницима лоше? Како буџет Србије да буде на максимуму ако су плате радницима на минималцу?", упитао је Динкић.

Истакао је да то мора да се преокрене, да се граде фабрике, да се улаже у пољопривреду и да се земља развија, а не да стагнира.

Синдикат металаца подржао УРС 

Скупштина Независног синдиката металаца "Железаре Смедерево" донела је једногласну одлуку да подржи Уједињене регионе Србије на предстојећим изборима, саопштено је из тог синдиката.

У саопштењу се наводи да је програм УРС-а, који се износи у предизборној кампањи у делу решења и виђења будућности "Железаре Смедерево", ближи и конкретнији од других, посебно у делу неопходности и ширења производних капацитета и инвестирања у "Железару", како је то предложио Независни синдикат металаца својим Акционим планом за опстанак и развој "Железаре Смедерево".

Тај синдикат је недавно доставио свим државним органима Акциони план за опстанак и развој "Железаре Смедерево".

Том приликом поставио је питање да ли Влада Србије треба да дозволи да се за потребе два највећа стратешка пројекта у Србији "Београд на води" и транснационални гасовод "Јужни ток", увозе челични производи, као што су профили, цеви, бетонски челик, из Турске, Италије, Кине, Вијетнама, Кореје, уз констатацију да "то све може да се намири на 50 километара од Београда из 'Железаре Смедерево'".

Скупштина Синдиката је информисана да је одговор одмах стигао од УРС-а, а знатно касније и од министарке енергетике. Констатовано је да је одговор УРС-а конкретнији и има више елемената сагласја са Акционим планом за опстанак и развој "Железаре Смедерево".

"У одговору УРС-а посебно је истакнуто да 'Железара Смедерево' представља темељ индустрије Србије, а однос Млађана Динкића према Железари је потврђен у два мандата његовог руковођења министарством привреде Србије", саопштио је тај синдикат.

Зато је Скупштина Независног синдиката металаца "Железаре Смедерево" донела једногласну одлуку да ова залагања УРС-а потврде радници 'Железаре Смедерево' и грађани Смедерева.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару