Ожеговић: Морамо раздужити Београд

Београду је потребан хитан план раздуживања, који треба да буде прва тачка дневног реда новог сазива Скупштине града, рекао Жељко Ожеговић.

Кандидат Либерално-демократске партије за градоначелника Београда Жељко Ожеговић оценио је да је престоници потребан хитан план раздуживања, који треба да буде прва тачка дневног реда новог сазива Скупштине Београда.

"Као градоначелник, урадићу све како би међу свим одборничким групама била постигнута сагласност о начину на који ћемо вратити дугове Београда. То је тренутак у коме треба да заборавимо на све страначке разлике, да иза себе оставимо све партијске ратове и сетимо се због чега су грађани гласали за нас. Зато је важно да постигнемо консензус, јер смо сви као кандидати добили подршку да проблеме решавамо, а не да будемо проблем у њиховом решавању", рекао је Ожеговић у разговору с грађанима.

Он је, како се наводи у саопштењу ЛДП, казао да не треба више да се располаже новцем Београђана као што се то радило у време власти Антића и Ђиласа и да то мора да буде последњи пут да о сваком питању у главном граду одлучују двојица или један човек.

Додао је да је потребно поштовати знање и струку, и вратити снагу свакој институцији, почевши од Градског већа и Скупштине града.

"Данас смо дужни и ми и наша деца и управо због тога морамо да мењамо оно што не ваља. У Београду који ћу водити након избора знаће се како је потрошен сваки динар, на који ће начин бити враћен сваки динар који је у име Београђана позајмљен", истакао је Ожеговић.

Он је поручио да ови избори буду први избори у Београду на којима ће се политичари обавезати да ће на крају свог мандата стање у буџету који остављају за собом бити боље него што је било када су град преузели.

"Осам година сам водио највећу општину у земљи. Преузео сам је 2000. године у дуговима и јако тешком стању. Тада смо објавили рат кризи, кренули озбиљно да радимо и то је време када су на Новом Београду покренути велики пројекти. Када сам одлазио са функције и препуштао општину свом наследнику, оставио сам општински буџет у плусу од око 277 милиона динара", подсетио је Ожеговић.

Он је казао да, ако постоји једно обећање које ће у целој кампањи дати, то је да ће онај ко буде дошао после њега на место градоначелника имати много боље стање у буџету него што је то данас.

Од странака и политичара у градском парламенту очекује озбиљност и свест о дубини кризе у којој се Београд налази, јер смо сви заједно одговорни за Београд, поручио је Ожеговић.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару