Ђилас: ДС ће имати више од 20 одсто гласова

Демократска странка ће имати преко 20 одсто гласова на изборима, поручио је Драган Ђилас и додао да ДС "већ сада може да буде прва у власти ако на изборе изађе Србија која ћути".

Председник Демократске странке Драган Ђилас изјавио је да очекује да та странка на предстојећим изборима освоји више од 20 одсто гласова и поновио да демократе никоме неће бити привезак.

Ђилас је на конвенцији ДС-а у Ужицу рекао да је кључно питање ових избора како покренути Србију, да у њој људи раде и живе од свог рада.

"Ми нудимо план како да се живи боље, а не план хапшења. Зато ми не можемо у владу са Александром Вучићем, јер он ради супротно од оног што ми желимо да радимо. Ми нудимо конкретне мере, које не може да спроводи Вучић, који у радној књижици нема ниједан радни дан ван политике. Како он онда да води Србију у економски опоравак и просперитет", навео је Ђилас.

Лидер ДС је такође рекао да се политичка кампања ове странке финансира искључиво од новца из буџета и донација појединаца и да ће коштати око милион евра.

"Вучићева кампања је 20 пута скупља. Одакле Вучићу 20 милиона евра за кампању и због чега троши толики новац ако је сигуран да има преко 50 одсто подршке грађана Србије. Толико плаћа јер зна да та подршка није толика. Жели само да убеди грађане да су избори још пре избора решени, како грађани не би изашли на њих", сматра Ђилас.

ДС ће имати преко 20 одсто гласова на изборима, поручио је он и додао да ДС "већ сада може да буде прва у власти ако на изборе изађе Србија која ћути".

"Демократска странка може да буде прва у власти или прва у опозицији. Привезак не може да буде никоме", поручио је Ђилас са конвенције у Ужицу.

Одлив мозгова погубан за Србију

Лидер Демократске странке раније данас разговаро је и са младима у Београду и од њих затражио да не личе на старије већ да буду храбри, креативни, да не прихватају компромисе, али и да не одлазе из земље јер је одлазак мозгова погубан за Србију.

''Од младих сам тражио да не личе на нас старије, да буду храбри, креативни, да не прихватају компромисе и да се боре да се земља мења на тај начин", рекао је Ђилас.

Указујући да је огроман број незапослених младих до 30 године, скоро 50 одсто, он је навео да је једина шанса да се нешто промени то да се уложи максимално у њихово школовање и да се покрене економија како би имали где да се запосле.

Он је навео да, када је реч о економији, ДС даје низ конкретних мера како то питање да се реши.

"Они (млади) су нам потребни у јавној администарцији. Они ће променити све када дођу на та места. Дужност Демократске странке је да им да шансу", рекао је Ђилас и додао да искрено жели да млади што мање личе на старије.

Лидер ДС-а истакао је да са младима земља има неку бућност, али да је ''катастрофа'' ако и они оду из земље.

"Ако подржимо генијаност министра просвете да је добро да имамо одлив мозгова доказ да смо паметни, онда је то катастрофа'', рекао је Ђилас.

Указујући да млади не би требало да одлазе већа да треба да остану у земљи и добију шансу, он је истакао да им та странка нуди шансу.

''Оно што нудимо на овим изборима оно што смо радили у граду и Војводини показује да ту шансу могу добити'', рекао је Ђилас.

Млади ДС одржали су на платоу општине Звездара перформанс којим су позвали своје вршњаке да изађу на изборе и гласају.

Вребалов: Вучић као Милошевић о шведском стандарду

Члан Председништва ДС-а Миливој Вребалов изјавио је да су предизборна обећања Српске напредне странке и њеног лидера Александра Вучића равна обећањима о "шведском стандарду", која је Слободан Милошевић давао крајем осамдесетих и почетком деведестих година.

"Реч је о потпуно истом рецепту варања изморених и осиромашених грађана Србије, као када је својевремено Милошевић обећавао шведски стандард, брзе пруге Србије, астрономска кинеска улагања у Србију...", навео је Вребалов у саопштењу за јавност.

Према његовим речима, док се остатак Србије претвара у пустињу, док грађани Војводине немају ни чисту пијаћу воду, СНС и Вучић говоре о "фантомском" пројекту "Београд на води".

"То је демагошки пројекат, који се никада неће остварити, већ је смишљен искључиво у предизборне сврхе, по принципу 'јуче смо га смислили а сутра ћемо га реализовати'", навео је Вребалов и додао да би само припреме тог пројекта, у смислу писања озбиљне студије изводљивости, требало да трају годинама.

Вребалов је казао да актуелна власт "бесрамно" наставља да се задужује и да отворено лаже грађане Србије када тврди да кредит од милијарду америчких долара од Уједињених Арапских Емирата заправо и није кредит него готово поклон.

уторак, 02. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару