Читај ми!

Стефановић: Мерцедес сигнал инвеститорима

Потпредседник СНС-а Небојша Стефановић каже да је долазак Мерцедеса јасан сигнал свим немачким компанијама да је Србија постала просперитетна земља у којој се исплати улагати.

Мерцедесов знак је знак квалитета и јасан сигнал немачким инвеститорима да је Србија отворена за оне који желе да улажу, рекао јепотпредседник СНС-а Небојша Стефановић у Ћићевцу.

"Мерцедес не би дозволио да се ставља његов знак на нешто што није врхунског квалитета. Ово је сигнал немачким инвеститорима да је Србија отворена за оне који желе да улажу, а наш посао је да им омогућимо пореске олакшице и добру комуникацију са локалном самоуправом", рекао је Стефановић.

Он је истакао да је циљ СНС-а да у наредних годину, две обезбеди нова радна места и рекао да постоје и конкретна решења како да се тај циљ реализује.

"Морамо да урадимо одређене пореске реформе и да дамо сваком ко буде запошљавао раднике пореске олакшице. Сада радимо на томе да свака компанија која буде имала новозапослене раднике има одређене олакшице на оне порезе који иду на плате", прецизирао је Стефановић.

Он је додао да се морају изједначити домаћи и страни инвеститори изразивши очекивање да ће 2014. и 2015. година бити година процвата у запошљавању.

"Не обећавамо куле и градове, не обећавамо да ће сви добити посао, нити то СНС може, али ће велики број људи моћи да се пронађе у овим новим конкретним плановима. Ми хоћемо да покажемо људима да постоји доста места у реалном сектору", рекао је Стефановић.

Као предуслов за улагања, Стефановић је навео наставак борбе против криминала и корпуције и подвукао да није реч само о хапшењу криминалаца и њиховом довођењу пред лице правде већ да је то сигнал да Србија хоће да се мења и да хоће другачију будућност.

Он је навео и да је Србија данас оаза мира у региону, пристојна, нормална земља којој су потребне брже рефроме и која хоће да иде напред, поручивши инвеситорима, и на Истоку и на Западу, да су добродошли, а да ће им држава кроз субвенције и пореске стимулације помоћи да раде још успешније.

Чланови Српске напредне странке у Крушевцу донирали су Дому здравља возило хитне помоћи, а градоначелник Братислав Гашић је најавио да ће у наредном периоду стићи још три возила хитне помоћи, што ће бити донација "немачких пријатеља који желе да помогну овом граду". 

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару