Читај ми!

Тадић: Економија, образовање и здравство пре свега

Приоритети за НДС, ако уђе у владу, биће реформа здравства и образовног система, рекао је лидер те странке Борис Тадић и истакао да би за његову странку био добар резултат који би јој омогућио да утиче на промену уствног поретка, инвестиције и нова радна места. Грађани морају да буду свесни да ће живети онако како буду одлучили 16. марта, рекао је Тадић.

Председник Нове демократске странке (НДС) Борис Тадић изјавио је да би за његову партију на изборима 16. марта добар резултат био онај који би омогућио тој странци да утиче на промену уставног поретка, нове инвестиције и радна места.

Приоритети за НДС, ако уђе у владу, биће и реформа здравства и образовног система, рекао је бивши председник Србије и Демократске странке у интервјуу агенцији Бета.

"Ако уђемо у владу, приоритети ће бити развојни ресурси друштва - образовање, наука, здравство, култура, економија и развој инфраструктуре. Не значи да ћу ја бити министар, али ћу људима који ће испред НДС, надам се, бити у влади помоћи да заврше посао", рекао је Тадић.

Упитан да ли ће бирачи наградити или казнити његов излазак из Демократске странке, он је рекао да то није одлучујуће за успех на изборима, већ план развоја земље који грађанима предлаже.

"Данас ћемо на изборима, ако се одучи погрешно, сви платити цех - сваки грађанин у нашој земљи недостатком послова, јер је тренд који сада имамо јако лош и може да угрози стабилност друштва у наредне четири године. О томе се ради на овим изборима и грађани ће се према томе опредељивати, а не према чињеници да ли сам изашао или не из ДС-а", рекао је Тадић.

Истакао је улогу опозиције у наредне четири године за развој земље и навео да ће земља економски пропасти уколико се у Србији после избора не успостави нова култура политичких односа, уз свест о заједничком циљу.

"Без јаке опозиције не можемо да имамо развој. Ми у претходне две године немамо никакву опозицију и зато је власт тако јака. Због тога се и враћам, да би оспорио снагу власти и истовремено појачао снагу политичког мишљења са опозиционе стране", додао је Тадић.

Према његовим речима, грађани морају да буду свесни да ће живети онако како буду одлучили 16. марта.

Он је оценио да актуелна влада то не може да уради, јер, између осталог, нема људски потенцијал, док је претодна влада у време економске кризе и доста лошијих услова успела да доведе "Фијат", "Бош", "Сименс" и друге компаније.

"Околности у којима смо 2012. године довели 2,2 милијарде евра инвестиција, а не много мање и претходних година кад смо били у влади, биле су десетинама пута горе него што су данас. У новим околностима могли би много више да постигнемо", навео је Тадић.

Он је обацио као бесмислене оцене неких аналитичара да је председник Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић унапредио његов систем владавине ван институција.

Упитан шта мисли о измештању урне с пепелом Николе Тесле из његовог музеја у Београд, Тадић је рекао да је то питање културе и односа према националним вредностима, а не питање избора.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару