Читај ми!

Тадић: Није добро да се ките туђим перјем

У последње две године углавном су се завршавали послови који су започети у мандату Владе од 2008. до 2012. године, рекао је лидер НДС Борис Тадић у Врању.

Председник Нове демократске странке (НДС) Борис Тадић рекао је у Врању да су се у последње две године углавном завршавали послови који су започети у мандату Владе од 2008-2012. године, и да у последње две године практично није било нових инвестиција.

На промотивном скупу НДС испред Народног музеја у Врању, Тадић је рекао да је премијер у оставци Ивица Дачић пре неки дан почео градњу фабрике "Геокс" у Врању "коју је довела претходна Влада када су и завршени преговори са људима који воде "Геокс", а која је требало да буде отворена у мандату ове Владе много раније".

"Оно што није добро је да се људи ките туђим перјем и да присвајају туђа дела. Било би добро да смо имали много више фабрика отворених у претходне две године, нажалост практично их није било", навео је Тадић.

Централно питање ових избора, по Тадићу су радна места и бољи животни стандард.

Питање економије је "питање које решава и све остале проблеме, јер без добре економије нема добре борбе против корупције, нема борбе против криминала, нема ни заштите пензионера који су најугроженији у оваквим временима поред младих који немају посла", рекао је лидер НДС.

Према његовим речима, НДС се залаже за Србију без насиља, и против насиља мушкараца над женама, али и против насиља јачих политичких странака против слабијих политичких странака.

На конвенцији у Лесковцу, Тадић је изјавио да му многи замерају помирење са социјалистима али да је то урадио како би спречио да владу формирају Коштуница, Дачић, Шешељ и Николић.

Тадић је рекао да би та влада урушила све што је до тада урађено, престале би инвестиције, привреда би стала и пао би кредитни рејтинг државе. Тадић је објаснио да је до помирења са Социјалистичком партијом Србије дошло како би држава наставила да иде напред.

Председник НДС је оценио да је питање економије кључно питање које треба решавати са добром инвестиционом визијом. Он је навео податак да је у последње две године Влада Србије успела да доведе инвеститоре који су уложили 850 милиона евра а да је последњих неколико година владе ДСа било 2,2 милијарде евра инвестиција. 

Нова влада ће бити пред тешким искушењима

Шеф изборног штаба Нове демократске странке Марко Ђуришић рекао је да ће се нова влада наћи пред тешким искушењима, јер, како је навео, у претходне две године ништа није урађено.

"Партије на власти стално упозоравају да нас у наредном периоду очекују даља одрицања и жртвовања, али су за протекле две године мало тога урадиле да тај курс преокрену", казао је Ђуришић.

Он је рекао да је од почетка ове године, јавни спољни дуг порастао на више од 500 милиона евра.

"Отуда и не чуди што је Народна банка Србије недавно спустила своју прогнозу за раст бруто друштвеног производа у 2014. године са 1,5 на један одсто, а Фискални савет упозорава да ће тај раст можда бити на нули", додао је он.

ђуришић је рекао да се новац за који се Србија задужује не користи за инвестиције, већ га држава уместо у пољопривреду усмерава "за одржавање партијских предузећа којима се бахато управља".

"Поред Србијагаса за кога се из буџета годишње даје 150 милиона евра, веома је вероватно да ће и сви дугови Галенике од 120 милона евра на овај или онај начин пасти на терет државе односно пореских обвезника", објаснио је Ђуришић.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару