Читај ми!

ЛДП: Време је да имамо

Чедомир Јовановић рекао на конвенцији ЛДП-а у Крагујевцу да је време да имамо све оно што нисмо имали протеклих 25 година и да треба да се казне сви они који су уништили Србију.

Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је данас у Крагујевцу да је време за све оно што нисмо имали у последњих 25 година, у којима смо својим животом плаћали цену за погрешну политику и да треба да се казне сви они који су Србију уништили.

Јовановић је рекао да очекује најбољи резултат откад постоји ЛДП и да га у то уверавају људи с којима се сваког дана среће, као и нервоза и страх оних који данас, како је рекао, "лажу себе намештеним истраживањем јавног мњења".

"Пред нама су избори, немамо много шта да бирамо, онда када смо могли правили смо грешке. Нисмо сви исти, али смо у истој ситуацији и тај пут треба да прођемо", поручио је Јовановић на конвенцији ЛДП-а у Крагујевцу.

Он је оценио да данас није добро у Србији и да, ако желимо да буде боље, морамо бити коректнији једни према другима. Јовановић је истакао да морамо бити фер једни према другима и поштено рећи да они који су ову земљу водили тако да камен на камену није остао, треба да буду кажњени.

Јовановић је изјавио да критикује и (Ивицу) Дачића и (Бориса) Тадића због тога што су, како је рекао, неспособни, а да од (Александра) Вучића очекује да каже како мисли да у Србији буде боље ако настави са онима са којима је досад био.

"Од Вучића очекујем и да призна оно што свако у Србији зна, да један човек и једна странка могу земљу да упропасте и да нема тога који може на својим леђима да носи Србију, нити странке која има снаге за тако нешто. Јовановић је додао да Србију могу направити сви људи, у великом послу о којем одувек говори ЛДП, а делимично га прихватају сви други.

Јелена Јовановић: Бошњаци омаловажени у кампањи

Супруга лидера Либерално демократске партије Јелена Јовановић оценила је, на првом женском конгресу Бошњачке демократске заједнице Санџака, да су у предизборној кампањи Бошњаци дискриминисани.

"Срамота је људе делити на добре и лоше - на тај начин су добри они који су твоји, а лоши они који нису. Посебно је срамота ако делиш нације на добре и лоше, а исто толико је срамно ако делиш припаднике туђе нације на добре или лоше. Скоро најсрамније је ако то радиш зато што ти то тако одговара током једне политичке кампање", поручила је Јовановићева, која је присуствовала скупу на позив Првог женског конгреса Бошњачке демократске заједнице Санџака.

Према њеним речима, држава не санкционише у довољној мери насиље над женама, и подржала је све који се боре за еманципацију жена у Србији.

Она је подсетила да се данашњи дан, 8. март, обележава скоро 100 година у целом свету, као дан борбе за економску, политичку и социјалну равноправност жена и мушкараца, саопштио је ЛДП.

"Жена доприноси друштву, држави и својој породици више него икад. Тај допринос се мора поново измерити, тај допринос се мора поново вредновати, тај допринос је промењен онолико колико се променио свет у коме живимо. Та промена неће бити лака, нити брза... Време је за време без предрасуда и за толеранцију, али и за неговање разлика међу нама", поручила је супруга лидера ЛДП.

Нагласила је и да жену у Санџаку воли муж, човек који иде у џамију, на апсолутно исти начин како своје жене воле сви мужеви и додала да љубав човека и жене није и не сме бити ограничена религијом или идеологијом.

Потпредседник Либерално демократске партије Бојан Ђурић, оценио је у Јагодини да ће будући пут Србије зависити од тога да ли ће на њега утицати ЛДП или екстремно неуспешна политика која је тај пут креирала до сада.

ЛДП мисли да је 16.март заправо прилика да грађани бирају између ЛДП и прилике да казне оне друге који су протеклих 25 година утицали на хронично пропадање Србије, који су злоупотребили поверење грађана, додао је Ђурић. 

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару