Тадић: Морамо обновити инвестициони замах

Влада мора предузети мере за покретање личног предузетништва и домаћих инвестиција, поред привлачења страних инвестиција, рекао лидер НДС Борис Тадић.

Председник Нове демократске странке (НДС) Борис Тадић поручио је да задатак нове владе мора бити отклањање егзистенцијалних страхова грађана, а то се, како је истакао, може учинити једино обнављањем инвестиционог замаха.

"Питање ових избора је како ћемо живети у наредне четири године и како ћемо отворити перспективе за грађане. Сматрам да имамо огромно искуство које је подразумевало да смо у последњој години нашег мандата, 2012. године, довели више инвестиција него све остале земље Балкана и морамо да вратимо ту динамику инвестирања јер без тога нема отварања нових радних места", рекао је Тадић у разговору са грађанима на Новом Београду.

Тадић је упозорио да грађани у Србији већ дуже време живе од месеца до месеца и нису у стању да планирају свој живот због ниских примања и неизвесног запослења, што није био случај током мандата прошле владе која је, како је подсетио, и у време највеће економске кризе која је потресла свет она успела да заштити животни стандард грађана.

"У време највећег економског удара ми смо ишли напред и инвестрали у инфраструктуру, чували смо животни стандард грађана и он није падао чак ни у условима највећег економског цунамија. Након формирања ове владе животни стандард и плате падају шест одсто, смањују се инвестиције драматично три-четири пута, не отварају се перспективе него се смањују перспективе", констатовао је Тадић.

Према његовим речима, поред привлачења страних инвестиција, влада мора предузети мере за покретање личног предузетништва и домаћих инвестиција.

Један од велих развојних потенцијала Србије је, како је рекао, и Београд, за који НДС нуди проверен тим на чијем је челу кандидат за градоначелника Борис Ранковић.

Тај тим је, према Тадићевим речима, у последњих осам година изградио све важне инфраструктурне објекте у Београду.

Кандидат НДС за градоначелника Београда Борис Ранковић истакао је да приоритет нове градске власти мора бити довођење великих компанија из света које ће овде отварати развојне центре.

"У Србији је данас 800.000 незапослених, једна трећина су млади, више од половине су недовољно квалификовани да би обављали стручне послове. Што је поражавајуће, трендови показују да ће у наредне две године 60.000 људи остати без посла. Задатак ове владе и Београда је да се такав негативан тренд заустави", рекао је Ранковић.

Према његовим речима, један од предуслова за запошљавање је модеран систем образовања, због чега НДС инсистира на увођењу обавезног средњошколског образовања.

уторак, 23. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару