Читај ми!

Дачић: Сви су пре избора левичари

Лидери коалиције СПС-ПУПС-ЈС једини знају како народ у Србији дише и зато они чине једину праву народну коалицију, рекао је Ивица Дачић у Краљеву.

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић упозорио је данас да, уочи избора, све листе наступају са социјалистичким и левичарским порукама, кријући своје праве програме и намере, и истакао да се за добробит социјално угрожених истински брине једно коалиција СПС-ПУПС-ЈС.

Дачић је, на предизборном митингу у Краљеву, оценио да се они који су говорили да су пензионери терет за државу сада удварају пензионерима, а да они који су отпуштали раднике сада радницима обећавају боље сутра.

"Ово су избори на којима има много бајки, лепих речи и мирне атмосфере и тонова са жељом да се народ успава, да му се да анестезија пред тешку операцију. Ми сматрамо да та операција мора да буде таква да се спречи да пацијент умре. За разлику од оних које није брига шта ће бити са људима, ми желимо реформе са људским ликом", рекао је Дачић.

Лидери коалиције СПС-ПУПС-ЈС једини, према његовим речима, знају како народ у Србији дише и зато они чине једину праву народну коалицију.

Осврћући се на критике које се његовој странци упућују са предизборних скупова неких листа, Дачић је подсетио да је СПС у прошлости преживео бројне тортуре и да је из њих излазио јачи, упитавши где су данас оне странке које су 2000. године социјалистима предвиђале и прижељкивале нестанак са политичке сцене.

Дачић је на поруке неких странака да не желе после избора у коалицију са социјалистима одговорио контрапоруком да их у коалицију нико није ни звао.

"Не знам када смо рекли да желимо са њима да идемо у коалицију. Да бисте са неким ушли у коалицију, тај треба да прескочи цензус, а то је за неке од њих немогућа мисија. Они говоре о томе како смо ми кочничари реформи и да зато не желе да сарађују с нама. Ми правимо коалицију са својим народом и свакоме ће на изборима народ одредити колики је његов допринос", поручио је Дачић критичарима.

На скупу је говорио председник Јединствене Србије Драган Марковић, који је констатовао да у Србији данас раде само болнице, апотеке и кладионице, и да је коалиција СПС-ПУПС-ЈС једини гарант да ће након предстојећих избора свако моћи да живи од свог рада.

"Када сам чуо колико фабрика у Краљеву не ради, поставио сам себи питање шта је са оним стручњацима и мајсторима који су радили у тим фабрикама. Обећавам вам да ћемо вратити мајсторе у фабрике у којима су радили, да ћемо довести инвеститоре и запослити и оне који никада нису радили", рекао је Марковић, додавши да у Србији нема вишка радника, већ само неспособних менаџера које грађани на изборима треба да отпусте.

Свима онима који у кампањи посежу за личним нападима на Дачића, Марковић је поручио да је лидер социјалиста "чист као изворска вода" и да ће крајем ове године добити Нобелову награду за мир.

Најстаријим суграђанима се обратио заменик председника ПУПС-а Милан Кркобабић, који је још једном резолутно поручио да коалиција СПС-ПУПС-ЈС неће дозволити смањење и замрзавање плата и пензија и да ће гарантовати наставак исплаћивања 13. пензије.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару