Читај ми!

Ожеговић: Београђанима је мука од кампање

Београђанима је мука од кампање и демагогије којој су изложени, изјавио кандидат ЛДП-а за градоначелника Београда Жељко Ожеговић. Четрдесет година Београд функцонише на исти начин и на истим принципима и време је да то мењамо, поручио Ожеговић.

Кандидат Либерално-демократске партије за градоначелника Београда Жељко Ожеговић оценио је да је Београђанима мука од кампање и демагогије којој су изложени, и да је ЛДП једина странка која нуди конкретну политику, идеје и планове.

"Разумем Београђане којима је мука од овакве кампање, јер је понижавајуће да се не разговара о било којој теми која је важна за град у којем живи два милиона људи. На изборима у Београду се не гласа ни за Вучића, ни Дачића, Ђиласа, Тадића или Јовановића. У Београду се гласа за конкретну политику, идеје и планове", рекао је Ожеговић на састанку са кандидатима за одборнике у скупштини града.

Према његовим речима, предстојећи избори биће прилика да се мењају устаљени модели управљања градом који су се показали као неделотворни.

"Четрдесет година Београд функцонише на исти начин и на истим принципима и време је да то мењамо. Деценијама се у овом граду повећава број становника, град се шири, инфраструктура пропада, а они који се кандидују да га воде, из избора у изборе причају исте бајке и нуде своја стара већ доказано лоша решења. Глас за њих је глас за опет исто", упозорио је Ожеговић.

Начин на који друге странке воде кампању за изборе у Београду и чињеница да неки чак немају ни кандидата за градоначелника је, према Ожеговићевом мишљењу, непоштовање суграђана и града у којем живе.

Истакао је да ће му први посао бити борба за промену актуелних закона којима су надлежности Београда сведене на надлежности месне заједнице.

"Београђани треба да се питају ко ће бити шеф полиције, како ће функционисати школе или када ће прорадити Народни музеј. У супротном ће наша безбедност зависити од министара који нуде бесмислене идеје о новим полицијским станицама, наше образовање од неспособних министара просвете и стидећемо се још десет година пред скелама затвореног музеја", рекао је Ожеговић.

Последњи градски избори у време републичких

Градски одбор ЛДП-а Београда оценио је да су градски избори нестали пред кампањом која се води на републичком нивоу и захтева да ово буду последњи избори у Београду који се одржавају у исто време са републичким.

"Недопустиво је да се одлучивање о животима два милиона људи своди на испуњавање форме и политички фолклор", истакао је ЛДП у саопштењу.

"Уништили су грађевинску индустрију, на социјалној демагогији изградили култ заштитника све сиромашнијих пензионера, али их то не спречава да поново, сакривени иза леђа својих лидера, предлажу себе да наставе по старом. Глас за њих је глас за већи минус у буџету, нове уличне обрачуне и даље пропадање привреде", истиче ЛДП.

Одмах по завршетку ових избора ЛДП ће, како је најавио, затражити законско одвајање градских од републичких или председничких избора, јер проблеми града од два милиона људи "никада више не смеју да буду предјело у међусобном прождирању политичара на републичком нивоу", саопштава ЛДП.

уторак, 23. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару