Читај ми!

Вулин: Србија не сме да буде безосећајна

Покрет социјалиста сматра приватизацију узроком зла, која је направила 800.000 незапослених, Мишковиће, сиротињу и безнађе - поручио лидер ПС-а Александар Вулин. Без братства, једнакости и слободе не можемо се надати да ћемо трајати, поручио Вулин.

Лидер Покрета социјалиста Александар Вулин оценио је да је неопходно мењати друштво и да Србија не може да буде безосећајна, хладна и на страни оних коју су је опљачкали.

Вулин је, на изборној конференцији општинског одбора ПС Нови Београд, истакао да ова странка сматра приватизацију узроком зла у Србији, који је направио 800.000 незапослених, Мишковиће, сиротињу и безнађе.

"Ми смо на власти ни две године, али разумемо и видимо да радничко дете мора да има право да постане лекар и генерал. Четрнаест година су му то право ускраћивали укидајући бесплатно школовање, право на рад његових родитеља", подвукао је Вулин, рекавши да је ПС на страни радника, и да је разлог његовог постојања да сведочи о том праву.

"Увек смо са поносом носили идеју левице, братства, равноправности и слободе. Постојимо да би неко имао храбрости и права да свих година говори да је братство, једнакост и слобода разлог постојања друштва. Без ове три речи како се можемо надати да ћемо трајати, а не бити само посвађана племена", истакао је Вулин.

Покрет социјалиста је, према његовим речим аутентична борбена левица, која ће се залагати за закон о обавезном синдикалном организовању.

"Када будемо имали јак синдикат имаћемо државу која ће бринути о раднику. Док имамо корумпиране, расцепкане синдикате нећемо имати државу коју је брига за раднике", поручио је Вулин.

Такође је рекао да је неопходно усвојити и закон о борачким правима, јер се не смеју заборавити они који су се борили за ову државу.

Говорећи о својој државној функцији рекао је да се не може говорити о Косову и Метохији из угла левице или деснице.

"Ко то ради тај ништа није научио. На Косову имате само Србе који се грчевито, доследно боре за право да опстану", нагласио је Вулин, додајући да на Косову и Метохији нити може нити хоће да говори као левичар или представник ове идеолошке формације.

Покрет социјалиста никада не занемарује своју нацију и очекује од сваког човека да буде поносан на своје наслеђе, казао је Вулин.

Пред нама су, како је оценио, тешка вучја времена, али и не смемо да постанемо вукови једни према другима.

На изборној конференцији за председника Општинског одбора ПС Нови Београд изабран је Драган Стевић.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару