Читај ми!

Ожеговић: Потребан безбедан Београд

Београду су потребни мир и сигурност, рекао кандидат ЛДП-а за градоначелника Београда Жељко Ожеговић. Шокиран сам избором човека кога Борис Тадић кандидује за градоначелника, рекао портпарол градског изборног штаба ЛДП-a Коста Андрић.

Кандидат Либерално демократске партије (ЛДП) за градоначелника Београда Жељко Ожеговић рекао је да су Београду потребни мир и сигурност.

"Родитељ сам и знам да је то један од основних услова за нормалан живот и срећнију будућност наше деце. Када од Београда створимо град у коме неће бити мржње, бесмислених сукоба са онима који другачије мисле, другачије изгледају, оних који су навијачи противничког клуба, другачијег сексуалног опредељења или порекла, више ће бити и оних који ће желети да га посете", рекао је Ожеговић.

Он је на Сајму туризма разговарао са представницима туристичких организација Словеније, Хрватске и Турске и навео да је забринут што су се неки последњих година осетили толико моћно да данас сеју страх београдским улицама, а да нам представници власти, "који шест година воде полицију, као решење нуде експанзију полицијских станица".

"То неће наш живот учинити безбеднијим, нити ће се неко осетити више добродошлим због тога што ће се Београдом шетати више полицајаца", рекао је он.

Ожеговић је посетио и штанд општине Нови Бечеј и оценио да је један од начина како треба радити пример Новог Бечеја.

Како је рекао од како ЛДП води ту општину она има вишеструко увећан број туристичких посета.

"Ако смо успели да од једне војвођанске општине направимо туристички хит, од Београда ћемо, са свим његовим потенцијалима, направити центар сити брејк туризма овог дела Европе", поручио је Ожеговић.

Андрић шокиран Тадићевим кандидатом 

Портпарол градског изборног штаба ЛДП-a Коста Андрић рекао је да је "шокиран избором човека кога Борис Тадић кандидује за градоначелника Београда и обећањима да ће своју политику у главном граду базирати на четири стуба".

"Све то неодољиво личи на оно што је по налогу Тадића у спољној политици радио Вук Јеремић ког се након тога Тадић одрекао. Посебно је занимљиво да кандидат за градоначелника Бориса Тадића (Борис Ранковић) најављује да ће политику базирати на областима које је Тадић за осам година или упропастио или занемарио, или користио само у коалиционим трговањима како би се одржао на власти", каже Андрић у писаној изјави.

"Очигледно да Тадићу осам година није била потребна визија за вођење земље, као што ни његовом садашњем кандидату за градоначелника није био потребан било какав резултат на месту директора Дирекције за грађевинско земљиште, која је у његово време постигла нешто невероватно - институција која је требало да доноси новац пословала је са губитком", рекао је Андрић.

Наводи да, насупрот томе, кандидат Либерално демократске партије Жељко Ожеговић зна посао и да то илуструје чињеница да је мандат председника Општине Нови Београд завршио у суфициту од 200 милиона динара.

"Београд је озбиљан систем који тражи озбиљне људе да га воде, људе који су се доказали и који се неће вежбати на Београду. Кандидати за градоначелника немају улогу да забављају грађане својим изјавама. Немају Београђани времена за то", поручио је Андрић.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару