Читај ми!

Вучић: Без украјинског и босанског сценарија

Држава може да заради за свој опстанак, поручио лидер напредњака Александар Вучић и истакао да се у Србији неће десити ни украјински и босански сценарио док је он на челу странке и док има поверење грађана. СНС жели да решава пре свега економске проблеме, каже Вучић.

Лидер Српске напредне странке Александар Вучић поручио је да док је на челу СНС-а и има поверење грађана, у Србији се неће десити ни украјински ни босански сценарио и нагласио да држава може да заради за свој опстанак.

Вучић је на предизборном скупу СНС-а у Владичином Хану, рекао да СНС жели да решава проблеме, пре свега економске, али да је за то нужна политичка стабилност и да "нам зато не требају ни украјински ни босански сценарио".

"Онима који сањају немире и нереде хоћу да кажем да те снове не сањају, јер док сам на челу СНС-а и док имам поверење грађана у Србији неће бити ни украјинског ни босанског сценарија, већ ће да се ради", рекао је Вучић.

Истакао је да је у претходном периоду постигнуто много, али да треба још да се ради на покретању економије и отварању нових радних места и нагласио да Србија може да заради за свој опстанак и да у наредним годинама смањује задужења, наводећи да се сада годишње, само за камате издваја 1,1 милијарде евра.

Вучић је истакао да је борба против корупције и криминала која је започета, предуслов за развој економије, али и да се покаже да се лоповлук не исплати.

"И када буде тешко и када будете бесни, моћи ћу да дођем овде код вас и да вас погледам у очи, јер не планирам ништа да украдем и хоћу да живим у овој земљи и ја и моја деца", рекао је Вучић и додао да ће после 16. марта бити тешко, али да ће сваког дана радити на повећању индустријске и пољопривредне производње.

Вучић је на крају цитирао патријарха Павла који је говорио: "Биће нам боље, када ми будемо бољи".

Потпредседник СНС-а Игор Мировић рекао је да ће највећи циљ и пажња СНС-а након 16. марта бити усмерени на развој економије, а највећа брига мање развијени крајеви Србије, међу којима је и Пчињски округ.

"Резултати у претходних годину и по дана су били видљиви, али недовољни", поручио је Мировић додајући да Вучић треба да буде нови председник владе који ће својом енергијом и посвећеношћу допринети развоју државе.

На страначкој кнвенцији у Лесковцу, Александар Вучић је затражио од присталица убедљиву победу и обећао брзо формирање владе, како би се што пре ангажовали на реформама и запошљавању.  

Најавио је усвајање 21 закона са циљем да се омогући опоравак српске приреде и бољи живот грађана.

Лидер Социјалдемократске партије Србије Расим Љајић изјавио је да је Србији потребна стабилна и јака влада са истим таквим премијером, те да су предстојећи избори избори за реформатора.

"Не треба нам победа да славимо, јер немамо време да славимо и за тријумфализам с обзиром на то шта нас чека 17. марта. Ово су избори за реформатора, јер победника чека мука да реши све проблеме", рекао је Љајић у Лесковцу.

уторак, 23. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару