Читај ми!

Тадић: Грађани страхују од сиромаштва

Грађани се плаше да ће им деца живети у сиромаштву, рекао Борис Тадић на конвенцији у Суботици и указао да су потребне реформе здравственог и система образовања. Лидер ЛСВ Ненад Чанак заложио се за убрзани приступ ЕУ.

За свако треће дете у Србији постоји ризик да ће живети у сиромаштву и то је један од највећих страхова грађана Србије, оценио је председник Нове демократске странке (НДС) Борис Тадић, указавши да су, како би се то променило, потребне реформе чији је кључ промена здравственог система и система образовања,

Он је на суботичкој предизборној конвенцији коалиције коју предводи изјавио да грађани себи постављају питање како да саставе почетак с крајем месеца, односно први са првим у месецу, страхују да ће им деца живети у сиромаштву, те да је тај страх један од највећих страхова.

"Данас у Србији свако треће дете има ризик живота у сиромаштву", поновио је у више наврата лидер Нове демократске странке окупљеним грађанима у амфитеатру суботичког Отвореног универзитета.

Он сматра да ће ови избори одлучити како ће Србија изгледати у наредној деценији, а као најважније питање у овом тренутку означио је реформе, чији кључ треба да буде промена здравственог и система образовања, у којем би се професорима, уместо солидарног пореза, наметнула напредовања, уз услов да пруже више знања својим ученицима.

Тадић је рекао да садашња опозиција не заслужује поверење, а да власт током протеклог мандата није пројектовала и изградила ни километар нових ауто-путева, ни један мегават снаге у електранама и ни једно ново радно место.

Лидер НДС такође је изнео да је током мандата ове Владе привучено око 600 милиона евра страних инвестиција, које су се односиле на докапитализацију, док је током његовог председничком мандата привучено 2,2 милијарде, што је, по његовим речима, било највише у региону југоисточне Европе.

По питању борбе против корупције, Тадић је признао да је остварен одређени помак, али не суштниски, пошто по његовој оцени борба против корупције значи борбу против сиромаштва.

Тадић се такође заложио и за промену садашњег Устава, за који је оценио да је донет како би се њиме заменио Милошевићев Устав из ратних 90-их, а новим променама би се унапредио положај локалних самоуправа.

Реформе здравственог и образовног система треба да се оствари визија Србије коју има коалиција окупљена око Лиге социјалдемократа и Нове демократске странке, а то је визија Војводине и Србије као места где ће се сусретати север и запад, исток и југ, рекао је Ненад Чанак.

"Пошто се Војводина налази на оба коридора која спајају Европску унију, потпуно је логично да је убрзани приступ Европској унији оно за шта се ми озбиљно залажемо и на чему ће радити, како би се то десило што пре, у интересу свих грађана Војводине и Србије" рекао је лидер ЛСВ новинарима након конвенције коалиције у Суботици.

среда, 24. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару