Читај ми!

Ожеговић: Укинути забрану запошљавања

Одлуку да се у наредне две године забрани запошљавање у јавном сектору треба укинути, јер се њоме кажњавају млади и образовани људи, каже кандидат ЛДП-а за градоначелника Београда Жељко Ожеговић.

Кандидат Либерално-демократске партије за градоначелника Београда Жељко Ожеговић најавио је подношење иницијативе за укидање одлуке којом се забрањује запошљавање у јавном сектору током две године, истичући да се том забраном кажњавају млади и образовани људи.

Ожеговић је испред Скупштине Србије, како се наводи у саопштењу Градског одбора ЛДП-а Београд, поручио да се одлуком о забрани запошљавања младима и образованима шаље порука да две године немају чему да се надају.

"Док се овом одлуком власти дугорочно уништава перспектива младих, који су највећи потенцијал Београда и Србије, без икаквих критеријума се награђују они који су одговорни за слику земље каква је данас", рекао је Ожеговић и додао да ће његов најважнији посао, као градоначелника, бити да отвори перспективу за младе.

Према његовим речима, лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић и та странка били су против доношења Закона о забрани запошљавања и упозоравали какве ће последице изазвати.

"Како сутра Београд да запосли најбоље ЕТФ-овце, правнике, економисте, архитекте када закони то директно забрањују? Не можемо мењати Београд без свеже памети и због тога морамо да мењамо те бесмислене законе, и ЛДП ће у Скупштини Србије иницирати те промене, а онда ћемо у граду направити транспарентан систем конкурса који ће омогућити Београду да запосли своје најбоље студенте", подвукао је Ожеговић.

Ожеговић је оценио да млади из Србије не одлазе зато што не воле Србију већ зато што их неодговорна политика одавде тера.

"То морамо да променимо", нагласио је Ожеговић.

Ожеговић је додао да је дошло време да се коначно створе услови и критеријуми за запошљавање који су једнаки за све, да се раздвоји рад од нерада и знање од незнања, али и да се донесу мере које треба да зауставе даље партијско запошљавање и које неће значити да се читавој генерацији младих поручи да својој земљи нису потребни.

"Најважнији циљ који ћу поставити као градоначелник Београда биће исти као и када сам био председник Општине Нови Београд - да млади овде виде своју шансу, сигурност и будућност. На том послу сам радио онда када сам помогао да се на Новом Београду за кратко време отвори 50.000 нових радних места. Тај посао ћу радити још брже и ефикасније када победимо 16. марта", поручио је Ожеговић.

уторак, 23. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару