Читај ми!

СНС: ДС позива на украјински сценарио

Демократска странка позвала на украјински сценарио и на крвопролиће и насиље на улицама, рекао потпредседник напредњака Небојша Стефановић и поручио да СНС неће дозволити угрожавање безбедности грађана. Председник ДС-а Драган Ђилас у потпуности је изгубио политички компас, поручује СНС.

Потпредседник Српске напредне странке (СНС) Небојша Стефановић упозорио је да је Демократска странка позвала на украјински сценарио и на крвопролиће и насиље на улицама и поручио да СНС неће дозволити угрожавање безбедности грађана.

"Позив ДС-а на украјински сценарио уколико на изборима не успеју да формирају владу, сумрак је демократије у Србији и потпуна претња за напредак и стабилност наше земље", поручио је Стефановић.

Он је прецизирао да то значи да је то позив наоружаним трупама да упадају у станове политичких неистомишљеника.

"Треба ваљда да упадну у стан Александра Вучића, да линчују њега и његову породицу и све нас који не мислимо исто као Драган Ђилас и ДС. Да започне талас уличног насиља и отимачине, паљење продавница, убијање полицајаца и недужних људи, да упадају у наше цркве и манастире", рекао је Стефановић.

Разлози за такав позив на линч и обрачун са политичким неистомишљеницима, како је истакао, јасно је да нису економске природе, већ су директна политичка ствар и позив на обрачун са људима који не мисле исто као ДС.

Међутим, како је рекао, није се Вучић обогатио и постао милијардер у последњих 15 година, већ Драган Ђилас, који је постао један од најбогатијих људи у земљи, јер су он и његови сарадници упропастили економију земље, учествовали и утицали на то да у Србији стотине хиљада људи остане без посла, да се кроз намештене тендере и тајкунске приватизације пљачка земља.

"СНС неће дозволити угрожавање безбедности грађана, већ ће се борити за стабилност и просперитет земље и истрајаће у борби против корупције и криминала, ма колико то не одговарало Ђиласу и Мирославу Мишковићу. Намеравамо да покажемо да су пред законом сви исти, а та борба против корупције и криминала омогући ће брже реформе и напредак земље", рекао је Стефановић.

Члан Председништва ДС Борислав Стефановић изјавио је да је СНС упропастио све чега се дохватио током претходне две године и да Србији прети босански и украјински сценарио социјалног бунта, ако напредњаци остану на власти.

На изјаву Стефановића реаговао је и функционер СНС-а Зоран Бабић који је рекао да ДС хоће хаос и уништење и да је крив за беду, немаштину и незапосленост у земљи.

"Да је ДС остао на власти Србија би нестала и утопила се у корупцији и криминалу. Тим изјавама Борислав Стефановић тражи крвопролиће у Србији", рекао је Бабић Танјугу.

Бабић је навео да СНС никада тако нешто неће дозволити.

"Грађани ће моћи да очекују рад, напредак и стабилност", рекао је Бабић реагујући на изјаву Стефановића да је СНС упропастио све чега се дохватио током претходне две године и да Србији прети босански и украјински сценарио социјалног бунта, ако напредњаци остану на власти.

СНС: Ђилас изгубио политички компас 

Српска напредна странка поручила да је председник ДС-а Драган Ђилас у потпуности изгубио политички компас и позвала грађане да на изборима победе "тајкунску мржњу" Ђиласа како не би било настављено уништавање српске економије.

"Један од највећих тајкуна у Србији, узгред председник ДС-а Драган Ђилас, у потпуности је изгубио политички компас. Срамота је да Ђилас прича о нечијем наводном говору мржње, а једино чиме се бави током целе кампање јесу лажи и огољена мржња, које најнепристојнијим речима показује према председнику Српске напредне странке Александру Вучићу", наведено је у саопштењу СНС-а.

Разлика између Ђиласа и Вучића је, како наглашавају, потпуно очигледна и у томе да "Вучић о тајкунима и њиховима политичким слугама ретко и говори и сматра да су програми и планови за будућност Србије неупоредиво важнији".

СНС позива грађане Србије да победе "тајкунску мржњу" Ђиласа и његових сарадника јер, ако се то не догоди, како истичу, Ђилас и његови пријатељи ће наставити са уништавањем српске економије и будућности.

Напредњаци су се вечерас поново огласили још једним саопштењем, одговарајући на критике демократа. За време владавине ДС-а, како је наведено у саопштењу, број запослених у јавном сектору порастао је на 800.000, а од тога највећи део запослен је управо из редова демократа.

"Тајкунска странка Драгана Ђиласа није чак ни у стању да израчуна колико је протекло времена од како је СНС на власти, а то је тачно годину и по дана. У време владавине ДС-а партијско запошљавање никада није било масовније", наведено је у саопштењу.

Претходно је ДС оценио да грађани јако добро знају ко данас користи говор мржње.

"Истину коју на својој кожи осећа на жалост сваки грађанин ове земље, осим ако није један од 30 хиљада чланова СНС које су запослили у јавним предузећима којима газдују", наводи ДС.

уторак, 23. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару