Читај ми!

Коштуница: Власт заборавила Србију

Актуелна владајућа коалиција слуша сваког чиновника из Брисела, а заборавила је Србију и српски народ, рекао лидер ДСС-а Војислав Коштуница. Тржиште Русије је највећа шанса за нашу грађевинску индустрију, каже функционер ДСС-а Ненад Поповић.

Председник Демократске странке Србије (ДСС) Војислав Коштуница рекао је у Чачку да актуелна владајућа коалиција слуша сваког чиновника из Брисела, а заборавила је Србију и српски народ.

Коштуница је на скупу у Чачку рекао да се власт у Србији потпуно посветила развијању европских интеграција, а Србија пропада и пропадаће све до "ослобађања ланаца Брисела и ЕУ".

"Како да Србија буде оно што јесте? Како да Србија одлучује о својој судбини, уместо да неко други изван ње одлучује и кроји јој границе, судбину и живот свакога од нас. Избор је између нове државне политике, за коју се отворено и јасно залаже ДСС, и једне послушничке, евроунијске политике, иза које у овом тренутку стоји Српска напредна странка. Па бирајте шта вам је ближе - Београд или Брисел", навео је Коштуница, а преноси у саопштењу ДСС.

На скупу у дворани Градске управе града Чачка Коштуница је представио програм ДСС-а, а говорили су и члан Председништва ДСС-а Мирослав Петковић и потпредседник те странке Слободан Самарџић.

"Руско тржиште шанса за српску грађевину"

Потпредседник ДСС-а Ненад Поповић рекао је да је тржиште Русије највећа шанса за српску грађевинску индустрију, као и да је неопходно формирање Канцеларије за сарадњу са Русијом, како би та шанса била искоришћена.

Поповић се претходно састао са Сергејем Гапликовим, председником руске државне компаније "Олимпстрој" која је организовала и надгледала изградњу целокупне инфраструктуре и објеката за Зимске олимпијске игре у Сочију.

Поповић је објаснио да је у "последњих неколико година више од 40.000 радника и инжењера из Србије било ангажовано на изградњи инфраструктуре у Сочију као и на другим великим грађевинским пројектима у Русији", саопштио је ДСС.

"Одмах после Зимских олимпијских игара у Сочију, широм Русије креће изградња инфраструктуре и објеката за Светско првенство у фудбалу које ће бити одржано у Русији 2018. године", истакао је Поповић и додао да је то "велика шанса за српску грађевинску индустрију".

Председник Олимпстроја, Сергеј Гапликов, указао је да је српска грађевинска индустрија у Русији традиционално добро прихваћена "што показује и пример Сочија где су на изградњи путне инфраструктуре и објеката биле ангажоване бројне српске компаније".

уторак, 23. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару