Читај ми!

Пауновић: СДПС једини гарант социјалне правде

Наставићемо да се боримо за побољшање положаја свих социјално угрожених у нашој земљи, поручује Социјалдемократска партија. Представница те странке Сузана Пауновић каже да је СДПС једини гарант да ће се социјална правда спроводити у будућности.

Социјалдемократска партија Србије обележила је дан странке и дан социјалне правде уз поруку да ће наставити да се залаже за побољшање положаја свих социјално угрожених у нашој земљи.

Представница СДПС-а Сузана Пауновић позвала је грађане да на изборима гласају за листу број 1 на којој је СДПС јер је та странка "једни гарант да ће се социјална правда и у будућем времену спроводити".

Навела је да се "данас Србија суочава са великим проблемима везаним за повећани број корисника новчане социјалне помоћи јер више од 270.000 људи данас живи од социјалне помоћи".

Пауновићева је рекла и да "посебно забрињава податак да више од 133.000 радно способних људи данас зависи од социјалне помоћи".

"Из тог разлога ће се СДПС својим деловањем и даље залагати и за покретање привреде и за отварање што већег броја радних места јер мислимо да је то једини и сигуран начин за излазак из сиромаштва", рекла је Пауновићева.

Према њеним речима, СДПС ће у будућем периоду инсистирати на изменама закона о финансијској подршци породицама са децом што подразумева бољу подршку породицама које данас примају дечје додатке.

Пауновић је додала и да ће се СДПС залагати и за бољу подршку породицама које имају децу са инвалидитетом "а наше деловање ће бити усмерено ка бољој и квалитетнијој подршци самохраним родитељима којих је у Србији данас више од 70.000".

"Зато и данас користим прилику да позовем грађане да 16. марта гласају за изборну листу број 1 (Александар Вучић - будућност у коју верујемо) на којој је СДПС и дају свој глас за социјалну правду јер ми смо једни гарант да ће се та социјална правда и у будућем времену спроводити", рекла је Пауновићева.

Државна секретарка у Министарству за спољну и унутршњу трговину и функционерка СДПС-а, Татјана Матић казала је да би њихов програм са којим излазе на београдске изборе требало да донесе бржи развој економије у граду.

Она је навела да се СДПС залаже за запошљавање младих и укидање непотребних бирократских процедура и давање већих овлашћења локалној самоуправи у Београду, како би грађани лакше могли да остварују своја права.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару