Читај ми!

Ђилас: Живимо у земљи обмана и лажи

Незапосленост није смањена на 21 одсто, како је тврдио Александар Вучић, већ је 29 одсто како је саопштио Републички завод за статистику, реко је у Зрењанину председник ДС-а Драган Ђилас и поручио да је Србија данас земља која почива на обманама и лажима.

Председник Демократске странке Драган Ђилас поручио је вечерас у Зрењанину да је Србија данас земља која почива на обманама и лажима.

Он је на предизборној конвенцији листе "Са Демократском странком за демократску Србију", рекао да је нико у држави нема идеју како да се запосле људи, наводи се у саопштењу ДС.

"Александар Вучић је 6. јануара рекао да је стопа незапослености пала на 21 посто. Ми смо тада рекли да је то немогуће, због чега смо били нападани. Прекјуче је Републички завод за статистику саопштио да је стопа незапослености 29 посто", поручио је Ђилас на скупу и додао да је разлог таквог исхода то што нико у држави нема идеју ни визију како да се запосле људи.

Према његовим речима, једино ДС има план за покретање Србије.

"Решење није да смањимо плате лекарима, судијама и професорима јер то не значи да ће они који живе од 20.000 динара имати веће плате, већ да улажемо у прехрамбену индустрију, енергетику и образовање. Ако то будемо урадили Србија ће продисати. Подићићемо извоз а самим тим стимулисати и остале индустријске гране", рекао је Ђилас и подсетио да је зрењанински Шинвоз једини прави посао добио од града Београда.

Ђилас је позвао Вучића да дође у једну телевизијску емисију са представницима опозиције и коначно каже на који начин жели да економски спасе Србију, а не само да прича како ће то урадити без изношења икаквог плана.

"ДС је сада опет она иста странка коју је правио Зоран Ђинђић са циљем да се у Србији нормално и пристојно живи. То људи све више препознају и са поносом ће у великом броју гласати за нашу листу", закључио је Ђилас.

Заменик председника ДС Бојан Пајтић рекао је да је ДС једина странка која себе не види као удавачу Александра Вучића и да свако ко се препоручује за коалицију са СНС себе препоручује за саучесништво у даљем пропадању земље.

Он је навео да ниједна земља нема шансе за развој без улагања у пољопривреду, што је у протеклом периоду радила једино Покрајинска влада.

"Јуче смо добили вест да је Војводина проглашена за најбољу регију за инвестиције у Европи. Уместо да се тиме поносимо, у већини медија то је игнорисано а предност су добијале којекакве старлете", истакао је Пајтић.

Председник покрета Богата Србија Захарије Трнавчевић изјавио је да на изборима морамо да зауставимо људе који за годину и по дана ништа добро нису урадили јер ћемо са њима добити само наставак агоније.

Високи функционер ДС Борко Стефановић рекао је да власт може свакодневно да објављује лажна истраживања, али да ће се права снага ДС видети 16. марта.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару