Читај ми!

Вучић: Могуће да се сви уједине против СНС-а

Може се догодити да се сви након 17. марта уједине против СНС-а у покушају да врате ствари на старо, каже Александар Вучић. Лидер СНС-а истиче да ће Србија очувати стабилност и да се неће суочити с протестима.

Српска напредна странка одлучна је да настави реформе упркос томе што се може догодити да се сви други након 17. марта уједине против СНС-а у покушају да врате ствари на старо, рекао је лидер СНС-а Александар Вучић уз поруку да ће о томе ипак одлучивати грађани.

"Знам да је могуће да се сви уједине, и то 17. марта, пошто нису сигурни какви ће резултати бити. Ако заједно добију нешто већу подршку од СНС-а, можда ће се ујединити и покушају да ствари врате на старо, али грађани коначно доносе одлуку какву власт желе на изборима", рекао је Вучић новинарима у Крагујевцу.

СНС ће наставити реформе јаче и снажније, насупрот појединим политичарима "од којих слушамо бајке да ће рак излечити желе бомбонама", додао је Вучић.

"Немам ништа против тога, не узбуђујем се посебно због тога и знам да је могуће да се сви они уједине", рекао је Вучић.

Нагласивши да је најважнији задатак да се излечи српска економија и да се направи добар инвестициони амбијент, као и да је уверен да ће Србија у томе успети уз тешке и снажне реформе, Вучић је поновио да је потребно да се реформе спроведу до краја јуна, до када је планирано усвајање 21 закона, а да ће међу приоритетима бити решавање проблема предузећа у реструктурирању, како је то урађено са ФАП-ом и "Икарбусом".

Национални приоритетни план, како је рекао, подразумева даљи развој аутомобилске индустрије, пољопривреде и ИТ сектора, чиме би се створили услови да се у Србији живи боље.

"Мислим да ћемо успети да се у Србији живи боље. Мислим да можемо од земље да направимо боље место за живот, а то зависи од нас, хоћемо ли бити џангризави и скидати главе онима који штрче по памети", рекао је Вучић.

Упитан да ли ће и кад Србија моћи да обезбеди лечење деце оболеле од ретких болести, а не да њихово лечење зависе од СМС порука и помоћи грађана, Вучић је рекао да се нада да ће Србија имати толико здраву економију да убудуће улагање у здравство неће представљати такав проблем, али да не може да каже да ће то бити решено за месец или два, већ у годинама које долазе.

"До тада морамо да покажемо већу солидарност и одговорност", рекао је Вучић и навео да се не поставља питање како да се тај проблем реши, јер би он желео да се то већ сутра деси, већ је реч о томе хоће ли земља имати економију и запослене који то могу да издрже.

"Не могу да кажем да ће сви проблеми бити решени за месец дана", рекао је Вучић.

Он је поновио да избори неће утицати на преговоре Београда и Приштине, да ће се разговори наставити, истина, уз много тешкоћа и мука, али да се мора радити на решавању тог проблема.

"Не очекујем протесте у Србији"

Лидер СНС-а Александар Вучић уверен је да ће Србија очувати стабилност и да се неће суочити с протестима грађана, како се то догодило у земљама у окружењу, уз обећање да ће се држава борити за бољу економију онако како се бори против корупције и криминала.

"Чињеница је да су Срби мудрији него раније, то не говорим због себе и због избора које смо расписали, то говорим због наше земље", рекао је Вучић оценивши да је Србија у протеклих годину и по дана напредовала у политичкој стабилности.

Коментаришући изјаву заменика председника УРС-а Верољуба Стевановића да ће се Србија суочити с грађанским протестима ако СНС победи на изборима, Вучић је рекао да је народ тај који одлучује.

"Имамо изборе па нека грађани кажу да ли су задовољни или не и кога желе да их предводи", рекао је Вучић.

"Ситуација у Србији није нимало ружичаста, веома је тешка, што ја не кријем од народа, али обећавам да ће се држава, онако како се бори против корупције и криминала, борити и за бољу економију и привреду", рекао је Вучић.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару