Читај ми!

Предата листа коалиције око НДС

Коалиција странака окупљена око Нове демократске странке Бориса Тадића предала је Републичкој изборној комисији листу посланичких кандидата за парламентарне изборе заказане за 16. март. Људи који чине ову коалицију спремни су да после избора поново преузму одговорност за развој Србије, рекао је Борис Тадић.

Листу посланичких кандидата за парламентарне изборе предала је Републичкој изборној комисији коалиција странака окупљена око Нове демократске странке Бориса Тадића. 

Борис Тадић, чије име стоји у називу листе, рекао је да су људи који чине ову коалицију спремни да после избора поново преузму одговорност за развој Србије, онако како су то чинили и у прошлости.

Листа окупљена око Нове демократске странке, према Тадићевим речима, жели да мотивише грађане да изађу на изборе, јер на њој су, како је истакао, људи са великим искуством у влади и на другим државним позицијама.

Тадић је новинарима после предавања листе рекао да је највећи проблем Србије данас незапосленост и сиромаштво, пре свега младих људи, и да ће економија зато бити у фокусу предизборне кампање те листе.

"Да би се тај проблем решио потребно је обезбедити инвестиције и извршити реформе без којих није могуће привући стране или домаће инвеститоре. Ми желимо знање да употребимо како би инвестиције дошле и имамо јасан план о правцу неопходних реформи", рекао је Тадић.

Констатујући да у Србији данас мање-више постоји национални консензус о евроинтеграцијама, Тадић је рекао да је неопходно направити и друштвени договор о предстојећим реформама.

"Уверени смо да ћемо постићи победнички резултат и да ће поверење грађана које смо годинама у прошлости стицали бити исказано и на овим изборима. Да ли ће ова коалиција бити део владе или опозиција одлучиће грађани својим гласањем. Ја сам се вратио у политику да бих помогао да решавамо проблеме људи, а не да бих се борио за пуке функције", рекао је Тадић.

Објаснио је да ће кампања те листе бити фокусирана на економске проблеме грађана и државе, подсетивши да је у време када је он био председник државе влада привукла у последњој години мандата више од две милијарде евра инвестиција, а садашња влада је у последњој години обезбедила нешто више од 600 милиона евра страних инвестиција.

"Последње године критикованог мандата владе у којој смо били ми смо Србију задужили за 6,8 милијарди евра за четири године, а ова влада је задуживала Србију за преко пет милијарди евра на годишњем плану и да је остала пун мандат задужила би државу за више од 23 милијарде евра. То су параметри који говоре о потенцијалима, способности и знању", рекао је Тадић.

Председник ЛСВ-а Ненад Чанак рекао је да је поносан због тога што је ова листа плод принципијелног обједивања странака, што је данас у Србији реткост.

Председник покрета Заједно за Србију Душан Петровић рекао је да ће коалиција изаћи са јасним планом за развој Србије и пробудити нову енергију, изразивши уверење да ће по уласку у парламент битно утицати на дешавања у Србији у наредне четири године.

уторак, 23. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару