СПС: Кампања на досадашњим резултатима

После састанка са кандидаткињама СПС-а за посланике, Славица Ђукић Дејановић рекла да ће кључне области њиховог деловања бити запошљавање, пензије које ће пратити плате и образовање.

Потпредседница Социјалистичке партије Србије Славица Ђукић Дејановић поручила је данас, након разговора са кандидаткињима те странке за посланице, да ће кључне области њиховог деловања бити запошљавање, пензије које ће пратити плате и образовање.

Ђукић Дејановић је новинарима после састанка рекла да су жене у Србији заинтересоване за већи обим људских права, поготово права на рад, и да ће највећи део њихових активности бити проналажење ресурса што ће омогућити да највећи део грађана живи од свог рада.

Она је навела да ће акценат бити и на пензијама, које, како је рекла, морају пратити плате.

"Не смемо пензионере доводити у позицију лошију него што је сада, јер нема лошије позиције од ове. Србија то не може допустити", рекла је потпредседница СПС-а.

Ђукић Дејановић је навела да ће се СПС залагати и за једнаке шансе за све који желе да се школују и нагласила да ће важан део њиховог програма бити усмерен на здравство и социјална питања.

Према њеним речима, кандидаткиње социјалиста су навеле да предизборна кампања не може бити политички ринг и поље у којем ће се политичари свађати.

"Надметаћемо се у идејама које морају значити да се за годину и по дана може урадити много, баш као што је наш председник (Ивица Дачић) урадио када су у питању Бриселски споразум и европски пут, и како смо радили и тамо где смо имали локалну и власт на републичком нивоу", рекла је Ђукић Дејановић.

СПС: Кампања на досадашњим резултатима

Коалиција СПС-ПУПС-ЈС још није започела изборну кампању јер сматра да постоје важније обавезе које се морају урадити у наредном периоду, изјавио је функционер СПС-а Никола Никодијевић и додао да ће кампања њихове коалиције бити заснована на резултатима које је до сада постигла.

"Темељ свих наредних дана у кампањи биће суштински резултати наше коалиције и ми нећемо лагати и обећавати куле и градове. Нема потребе да измишљамо оно што није било и да обећавамо нешто што нисмо урадили у последњих пет година", рекао је Никодијевић.

Никодијевић је позвао и остале странке да се мере по резултатима рада и да на тај начин грађани сами процене ко је урадио највише и ко треба да води Србију и Београд после 16. марта.

Коалиција СПС-ПУПС-ЈС, како је додао, неће водити дугу и интензивну кампању јер је њихова порука јасна и иза њих су конкретни резултати.

"Наша политика темељиће се на томе да смо ми ти који су увели социјалну правду у Србију 2008. године, кад смо дошли на власт", рекао је Никодијевић.

Према његовим речима, коалиција око социјалиста је гарант да ће се таква политика, ако остану у власти, наставити и после избора.

Поред одговорне и социјалне политике, та коалиција заслужна је и за Бриселски споразум и почетак преговора Србије са ЕУ.

Он је подсетио и да је лидер СПС-а и премијер Србије Ивица Дачић у радној посети САД и да би било неозбиљно и неодговорно да су социјалисти запоставили све виталне државне функције и само се бавили изборима.

уторак, 23. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару