Читај ми!

Полемике демократа и напредњака

Из ДС-а поручују да Зорана Михајловић може да прима грађане у згради Министарства, али не и у Скупштини града. Драгану Ђиласу нико није бранио да прима грађане последњих пет година, одговара министарка енергетике.

Демократска странка негодује што је министарка енергетике у техничком мандату и потпредседница Српске напредне странке прилима грађане у згради Скупштине града Београда.

Председник Градског одбора ДС-а Балша Божовић каже да Зорана Михајловић може да прима грађане у згради Министарства енергетике, али не и Скупштини града "јер је прва на листи СНС-а за одборнике у Скупштини града".

Михајловићева је претходно поручила, у одговору на Божовићево питање у ком својству прима грађане, да их прима као министарка, јер мора да им буде на услузи и да решава њихове проблеме.

Божовић је у писаном одговору на ту изјаву рекао и да би она требало да зна и да Град Београд не може да укида законе које је донела влада коју је предводио СНС, а да би о томе требало да се обавести код представника СНС-а у Привременом већу Синише Малог, Небојше Човића и Горана Весића.

"Ми у Српској напредној странци размишљамо како да животи грађана буду квалитетнији, како да се боримо против корупције и криминала, како да доведемо нове инвеститоре и како да људи живе боље", рекла је раније Михајловић и навела да бившем градоначелнику Београда Драгану Ђиласу нико није бранио да прима грађане последњих пет година.

"Управо у томе је разлика између нас и њих. Ми постојимо да ресавамо проблеме грађана, а за њих грађани не постоје", закључила је Михајловићева.

После навода Балше Божовића да министарка енергетике не може да прима грађане у Скупштини града, напредњаци су издали још једно саопштење у којем поручују демократама "да слободно, као и до сада, наставе да пишу бесмислена саопштења, и дају бесмислене изјаве, сваки дан, јер су неспособни да се било чиме другим баве".

"Док демократе маштају о фотељама, СНС поручује да су нама једина брига грађани. Ми желимо да изградимо модерну економију, и створимо будућност за младе, побољшамо привреду Србије, и вратимо достојанство грађанима, које су демократе вишегодишњим трудом уништиле", наводи се у саопштењу СНС-а, који обећава грађанима да неће дозволити да се Србија врати уназад, "у време ДС владавине, у којој су царевали криминал и корупција".

СНС: Нисмо звали ДС да будe део владе

Раније данас, лидер ДС-a Драган Ђилас изјавио је да су демократе и њихови коалициони партнери једини који "не желе да чекају у предворју Александра Вучића да виде хоће ли их звати у владу".

Из СНС-а на то поручују да никада нису звали ДС да буде део владе коју би чинили напредњаци, нити намеравају да то икада ураде.

"Зато молимо функционере Демократске странке да више не лицитирају да ли хоће или неће са Српском напредном странком у Владу, јер је потпуно бесмислено", поручују напредњаци у саопштењу.

Демократе одговарају да СНС "не мора да истиче да неће звати ДС у коалицију, јер Демократска странка неће звати у коалицију Српску напредну странку".

"СНС је неприхватљив партнер за било коју странку која жели да гради модерно демократско друштво у ком ће грађани живети достојанствено од свог рада", наводи се у саопштењу ДС-а.

понедељак, 22. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару