Читај ми!

Коштуница: Спремни смо да учествујемо у власти

Демократска странка Србије је спремна да, ако јој грађани укажу поверење, учествује у власти, каже Војислав Коштуница.

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница сматра да је та странка заслужна што је дошло до расписивања избора у Београду, који су били повод и за расписивање парламентарних избора и поручује да је ДСС спремнa да, ако јој грађани укажу поверење, учествује у власти.

Основни разлог расписивања ванредних парламентарних избора је несумњиво намера СНС-a да преузме вођење Владе Србије и да на изборе изађе пре него што се покаже да, упркос свој пропаганди, није била у стању да реши ниједан од нагомиланих горућих економских и социјалних проблема, наводи Коштуница за сутрашњи Данас.

Како додаје, на изборима грађани одлучују која политика треба да управља земљом и који људи ће спроводити ту политику.

"Једно је, дакле, жеља СНС-a, а друго је шта ће народ одлучити на изборима", наводи Коштуница.

Према његовом мишљењу, Србији су потребне суштинске промене да би изашла из дубоке политичке, економске и моралне кризе, а главни узрок те кризе је, каже, Европска унија, то јест однос садашње и претходне власти према ЕУ.

"Европска унија преко Споразума о стабилизацији и придруживању дословно уништава српску привреду и ми смо до сада изгубили милијарде евра због тог споразума", рекао је он.

Лидер ДСС-а је навео да је сада на народу да одлучи да ли хоће да Србија и даље иде погрешним путем европских интеграција или хоће да промени државну политику и да се слободно развија економски и у сваком другом погледу".

На питање ко ће бити кандидат ДСС-а за премијера, Коштуница је одговорио да ће та странка за републичке изборе кандидовати политичку неутралност и економију политичке неутралности, односно прекид преговора и редефинисање односа са ЕУ, у складу са државним и економским интересима Србије.

Он је истакао да "ДСС никада није правио договоре пре избора ни са ким и тако ће сигурно бити и сада" и да "народ треба да покаже колику имамо подршку, а после избора ћемо донети одлуку".

О евентуалном заједничком наступу на изборима, додао је Коштуница, могло би се говорити само ако и када друге политичке странке прихвате политику ДСС-а - политичку неутралност и, на основу те политике, економски програм опоравка наше привреде.

Упитан с киме би ДСС пристао да формира следећу владу Коштуница каже: "ДСС је до сада формирао две владе које су, по мом суду, Србији донеле много доброг. Не треба ни подсећати како се у Србији живело тада, а како се живи данас. Ако нам народ укаже поверење, ми смо спремни да учествујемо у власти. Наравно, то значи да заступамо политичку неутралност, а не погрешну политику европских интеграција".

Коментаришући медијске написе да је тој странци Мирослав Мишковић нудио паре за финансирање странке и да је одбијен, Коштуница је навео да такви наводи нису тачни, јер су кампање ДСС-а одвише скромне и покривају из буџета и понеке донације и крајње су транспарентне.

"Тако је било у прошлости и тако ће бити и убудуће", каже Коштуница.

понедељак, 22. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару