Читај ми!

ДС: Глас за Тадића, глас за сигурну Србију

Избор за Бориса Тадића је избор за сигурну Србију и избор за способног државника, рекао потпредседник ДС-а Душан Петровић и позвао Ужичане да гласају за Тадића.

Потпредседник Демократске странке Душан Петровић позвао је Ужичане да 20. маја изађу на изборе и гласају за Бориса Тадића, истакавши да тиме гласају за Србију која ће бити сигурна земља за сваког њеног грађанина.

"Избор за Бориса Тадића је избор за сигурну Србију и избор за способног државника, који ће моћи да води нашу земљу ка европским интеграцијама уз очување територијалног интегритета", рекао је Петровић у Ужицу.

Петровић је навео да други круг избора за председника републике представља избор о томе шта ће са нашом земљом бити у наредних пет година.

То је избор између способности Тадића да државу води сигурним путем, сталожено и са стратешким планом и, са друге стране, Томислава Николића чији би избор водио "у потпуну неизвесност и непознавање шта ће нам се десити и за наредних седам дана", рекао је Петровић.

"Треба ли нам председник који ће штрајковати глађу уколико му се не свиђа нека одлука међународне заједнице", запитао је Петровић. Он је закључио да је избор 20. маја једноставан, и поново позвао Ужичане да гласају за Тадића.

Пајтић: Избори за будућност

Потпредседник ДС-а Бојан Пајтић позвао је грађане да у што већем броју изађу на гласање у другом кругу председничких и покрајинских избора и гласају за Бориса Тадића и кандидате ДС који, како је рекао, једини могу да омогуће прилив инвестиција и европску будућност Србије.

Пајтић је на предизборној конвенцији у позоришту у Сремској Митровици истакао да је у другом кругу председничких и покрајинских избора 20. маја важно да изађу и они који су 6. маја гласали за дуге председничке кандидате и овога пута се определе за оне који ће допринети даљем развоју свих локалних средина и Србије у целини.

"На овим изборима се ради о нашој будућности и не само о томе, јер већ сада имамо штете и од саме чињенице да је Томислав Николић кандидат за председника Србије", рекао је Пајтић.

Бојан Пајтић је истакао да ће Србија у наредним месецима, а можда и наредних година "морати да санира штету коју је (Николић) нанео својим понашањем у току кампање и блаћењем сопствене земље, са фантастичном причом о изборној крађи која је потпуно технички немогућа".

"Ако је нешто сигурно, то је да се у овој земљи не могу покрасти избори, јер је створен такав систем, али изгледа да није немогуће фалсификовати диплому", рекао је Пајтић, алудирајући на начин стеченог факултетског образовања Тадићевог противкандидата.

Пајтић је навео да тај председнички кандидат "емитује страшно лоше сигнале према Европи, према целом свету - и инвеститорима и међународним организацијама и страним државама".

"Због тога ће нам ови избори требати, не да бисмо га победили, него да би Тадић тријумфовао и да би огромна већина грађана Србије показала да неће да прихвати оног кандидата који је брука, већ да за председника Србије хоће оног са којим ће се поносити", рекао је потпредседник ДС-а.

Пајтић је истакао и да је потпуно јасно да ће будућа и републичка и покрајинска влада бити формиране око ДС. Он је позвао грађане да гласају за кандидате те партије у другом кругу покрајинских избора, наводећи да ће они бити најбоља спона између локалне самоуправе и покрајинске и републичке владе и тиме обезбедити даљи просперитет својим срединама.

Према његовој оцени, извесно је да је Срем доживео просперитет и процват захваљујући људима из ДС и да то нико у Срему не може да оспори. На предизборној конвенцији листе "Избор за бољу Војводину - Бојан Пајтић" представљени су посланички кандидати за други круг покрајинских избора.

петак, 21. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије