Читај ми!

Тадић: Избори о карактеру Србије

Борис Тадић позвао Томислава Николића да престане са политиком застрашивања Србије. Избори ће послати јасну слику о томе какав је карактер Србије, поручио Тадић на конвенцији у Новом Саду.

Председнички кандидат листе "Избор за бољи живот" Борис Тадић изјавио је да ће предстојећи избори послати свету јасну слику о томе какав је карактер Србије.

Тадић је на конвенцији у Новом Саду позвао грађане да се 20. маја изјасне за то да Србија буде земља помирења и јасних перспектива, а не држава која ће стално преиспитивати свој пут.

"Ми на овим изборима желимо да објединимо све заставе у Србији, све политичке идеје које могу да се концентришу око онога што је добро и корисно за грађане. Ми на овим изборима желимо да сачувамо мир у Србији", поручио је Тадић на конвенцији у новосадској хали "Спенс".

Истакавши да је политика која обједињује странке на његовој листи политика постојаности и предвидивости, Тадић је упозорио да је политика његовог конкурента политика сталног колебања.

"Наше речи су предвидљиве, мисли постојане, а дела проверљива, такви смо ми људи и зато ћемо победити 20. маја. Водимо борбу са онима који кажу да неће у ЕУ, али и са онима који имају ту примисао, који кажу да хоће, а можда желе другачије. Наши опоненти су политички карактери са којима се никада не зна куда иду и каква им је намера и тај проблем морамо да решимо победом на овим изборима", поручио је Тадић.

Две политике суштински разликује и однос према миру и стабилности, а Демократска странка и њој блиске странке воде политику добра и лече последицу политике зла и насиља, која се последњих дана поново може препознати у супарничком политичком табору, навео је Тадић.

"Позивам их да нађу мир у себи, јер је то претпоставка мира у Србији, да не прете ником и да не промовишу политику застрашивања, избори су празник демократије и слободе, а не празник застрашивања", поручио је Тадић и додао да ће, као и у прошлости, и након предстојећих избор бити спреман да пружи руку помирења.

Саопштивши присталицама у Новом Саду да је данас и званично добио подршку готово свих савета националних мањина, Тадић је истакао да је и то још једна потврда да политика коју заступа нема алтернативу, а то је политика поштовања сваког идентитета.

Војводина је, према његовим речима, простор великих шанси и велики економски потенцијал, и зато је важно регионално представљње покрајине у Бриселу, чиме се ни на који начин не угрожава интегритет Србије.

"Када водимо тврду политику и када кажемо да нешто не може, мислимо на сваки идентитет и посебни интерес не желећи да доведемо у питање општи интерес, ако се тако будемо понашали, уважаваће нас и све државе. Хоћемо сви заједно да са поносом кажемо да смо из Србије – и Срби и представници свих националних заједница", рекао је Тадић.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару