Читај ми!

Тадић: Србија, прави избор за инвеститоре

Поводом намере немачке компаније "Хигсон" да улаже у Србији, председнички кандидат Борис Тадић рекао да је увек добро када немачки инвеститори долазе у нашу земљу и поручио им да су направили прави избор. Довођење једног новог инвеститора отвара врата за довођење још пет, поручио Тадић.

Председнички кандидат листе "Избор за бољи живот" Борис Тадић рекао је, поводом намере немачке компаније "Хигсон" да улаже у Србији, да је увек добро када немачки инвеститори долазе у нашу земљу и поручио им да су направили прави избор.

"Избарали сте праву земљу, прави град, праву регију – српски југ. Ми желимо да развијемо тај део наше земље. Свака компанија која дође у Србију је нови квалитет за потенцијалне нове инвестироре", рекао је Тадић након што су министар економије Небојша Ћирић и генерални директор компаније Франц Колер потписали Меморандум о разумевању.

Довођење једног новог инвеститора отвара врата за довођење још пет и тако треба радити у будућности у свим доменима привреде, рекао је Тадић, додајући да само политика заснована на отварању радних места има перспективу.

Тадић је рекао да је добро када се проширује економска сарадња у свим доменима и додао да се могу очекивати добре вести и за друге компаније у Србији.

"Текстилни капацитети у Србији су изузетни, наслеђени су из бивше Југославије. Важна карика у развоју текстилне индустрије јесте налажење стратегијских партнера који би унапредили технологију производње и квалитет", истакао је Тадић.

Према његовим речима, посебно важан моменат јесте коришћење, у овом случају, немачког искуства у образовању и припремама кроз основно и средње школовање за конкретан рад, за будућност. Циљ је да млади људи одмах буду припремљени за обављање послова на продуктивним радним местима.

"То је врло важна компонента нашег развоја, наше стратегије образовања, развоја привреде и повећавања конкурентности Србије и њене способности да привуче стране инвеститоре", рекао је председнички кандидат.

Планирано је да немачка компанија отвори погоне у Житорађи и Прокупљу, а инвестираће у то четири милиона евра и запослиће 1.500 радника у наредне две године.

Без атмосфере страха

Кандидат за председника Србије Борис Тадић поручио је грађанима у Зрењанину да не дозволе да надвлада атмосфера страха, коју његови политички опоненти покушавају да наметну, и позвао их да храбро изађу на изборе и обезбеде да Србија буде мирна, стабилна и просперитетна.

Тадић је рекао да су све оптужбе за крађу избора пале у воду, да су изборни 6. маја били честити и додао да ће исти такав бити и други круг председничких избора 20. маја.

"Немојте дозволити да надвлада атмосфера страха коју наши опоненти покушавају да наметну Србији. Храбро на изборе, борили смо се са много већим страховима у прошлости. Победићемо и сада, све оптужбе за крађу избора су пале у воду. Имамо честите изборе и зато ћемо победити", поручио је Тадић.

Он је нагласио да је веома важно да што више грађана изађе на биралишта 20. маја, јер је други круг председничких, као и покрајинских избора пресудан.

"Ови избори су изузетно важни, јер нам је потребна сарадња свих нивоа власти. Ако не буде тако било, имаћемо ситуацију у којој ће институције бити као 'рогови у врећи', што није добро ни за инвестиције, ни за бољитак грађана", рекао је Тадић и додао да је све што је чинио било усмерено управо ка том циљу - бољем животу грађана.

Тражим од вас, поручио је Тадић, да изађете на изборе, убедите свакога и објасните људима да свако друго решрење значи несигурност и неизвесност.

Он је указао да је његов политички опонент на председничким изборима више пута показао да је спреман да одлуке мења "од дана до дана" у зависности од својих интереса и оценио да је то веома опасан начин понашања у политици.

"У свету данас морате бити предвидљиви, доследни и стабилни, а ми водимо стабилну политику. Зато данас сарађујемо са свима, путујемо слободно и доводимо инвеститоре и зато ћемо победити на овим изборима", нагласио је Тадић.

Према његовим речима, прво полувреме је завршено и демократе су у предности, али је сада неопходно ту победу "оверити" и завршити све започете процесе.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару