Читај ми!

Двери: Не признајемо други круг избора

Двери не признају одржавање другог круга избора, док се не утврде прави резултати, изјавио Бошко Обрадовић. Покрет затражио од Славице Ђукић Дејановић формирање независне државне комисије за испитивање резултата избора.

Покрет Двери затражио је од вршитељке дужности председнице Србије Славице Ђукић Дејановић да хитно формира независну државну комисију која би испитала резултате одржаних избора, који су, према оцени тог покрета, покрадени.

Члан руководства ''Двери'' Бошко Обрадовић изјавио је да тај покрет не признаје одржавање другог круга председничких избора, док се не утврде прави резултати одржаних избора и најављује одржавање протестног скупа у Београду, ако Славица Ђукић Дејановић за 48 часова не одговори на њихов захтев.

Двери најављују велики протест за четвртак, 17. маја, на платоу испред Филозофског факултета у 18 часова.

"Данас ћемо позвати Славицу Ђукић Дејановић да пре другог круга, који за нас не постоји, формира независну државну комисију да једноставним увидом у записнике и јединствени бирачки списак преиспита резултате избора на којима је опозиција победила гласањем, а режим мисли да је победио бројањем тих гласова", рекао је Обрадовић.

''Двери'' ће до краја ове недеље поднети кривичну пријаву против организоване криминалне групе која је прекројила вољу грађана, истакао је Обрадовић.

"Шта се десило са записницима и бирачким материјалом кад су испоручени са бирачких места. Неко је мењао и поништавао гласове, избацивао, штеловао и намештао резултате кроз записнике", објаснио је Обрадовић.

Пет дана пре одржавања избора ''Двери'' су указивале на могућност изборне крађе, као и на дан избора, јер је великом броју бирача у дијаспори и на Косову и Метохији онемогућено да гласају, а на бирачким списковима је било много мртвих људи, подсетио је Обрадовић.

"Поручујемо режиму да су они дестабилизовали државу, прво Борис Тадић својом оставком на место председника земље зарад страначких интереса, па онда и прекрајањем изборне воље грађана. Подсећам вас да није решена ни давне афере Бодрум и Солун и позивам медије да повежу те афере са изборном крађом", рекао је Обрадовић.

Представницима ''Двери'' није дозвољено што и председнику Савеза војвођанских Мађара Иштвану Пастору, да направе службену белешку о томе шта су нашли увидом у записнике, због чега се избори у Суботици понављају.

"Не боримо се ми за наш цензус и спремни смо да прихватимо резултат, али ми не знамо који је наш резултат. Мора да се докаже ко тренутно лаже и да одговара због тога", истакао је Обрадовић.

Није случајно што су уважени приговори Либерално-демократске партије у Београду, јер није прешла цензус у главном граду, па се понављају избори на неким бирачким местима, закључио је Обрадовић.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару