Читај ми!

Вучић: Институције нису самосталне

Борис Тадић и Демократска странка су "правним, политичким и другим насиљем" довели до тога да Србија нема институције, рекао заменик председника Српске напредне странке Александар Вучић. СНС ће бранити своје гласове, јер су они наша светиња, поручио је Вучић.

Заменик председника Српске напредне странке Александар Вучић рекао је да су Борис Тадић и Демократска странка (ДС) "правним, политичким и другим насиљем" довели до тога да Србија нема институције.

"Свака институција у Србији после спроведеног Тадићевог насиља припада искључиво партијским интересима, олигарсима, тајкунима и криминалцима који су везани за Тадића и ДС", рекао је Вучић новинарима у седишту странке.

Према његовим речима, такво стање је у јавним предузећима, Уставном суду, "лажним, наводно независним агенцијама за борбу против корупције и саветима радиодифузних агенција".

"Тадић је успео с пријатељима да разори све институције. Насиљем су дошли на власт, паљењем Скупштине, пребијањем директора телевизије, док са Николићеве стране никад није било насиља", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је Тадић "бог" који је затворио и забранио могућност да било ко нешто о њему каже у Србији и поново критиковао све медије наводећи да су под контролом ДС-а.

"Тадић командује сваким јавним предузећем, телевизијом, агенцијом, заводом, бироом и зато  Томислав Николић мора да победи", рекао је Вучић.

Заменик председника СНС-а поручио је да ће избори протећи мирно, али да ће СНС бранити своје гласове, јер су они, како је навео, њихова светиња. "Ми ћемо бранити гласове, они су наша светиња, као црква и наша деца", рекао је Вучић.

СНС: Власт и не покушава да обезбеди фер услове

Српска напредна стрнка сматра да одлука Републичке изборне комисије да одбије захтев напредњака да на половини бирачких одбора 20. маја буде неко ко представља председничког кандидата Томислава Николића, а на другој половини представници Бориса Тадића, показује да власт и не покушава да обезбеди фер услове кандидатима.

Напредњаци у саопштењу оцењују да власт ниједног тренутка није ни покушала да обезбеди "фер и равноправне услове странкама које су предложиле председничке кандидате".

РИК је на данашњој седници одбио предлоге ДС и СНС о промени састава бирачких одбора за други круг председничких избора.

Предлог СНС је био да председника бирачког одбора, његовог заменика, првог члана одбора у сталном саставу и његовог заменика именује РИК на предлог ДС и СНС, да другог члана у сталном одбору и његовог заменика именује РИК на предлог координатора те комисије.

СНС сматра да председник и заменик председника бирачког одбора не могу бити из исте странке, као и да председник и први члан бирачког одбора у сталном саставу не могу бити из исте странке.

СНС је захтевала и да ДС и СНС предложе једнак број председника, заменика председника, првих чланова и заменика првих чланова у свим бирачким одборима, према нумеричком приказу који ће саставити РИК.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару