Читај ми!

Подршка Тадићу у другом кругу

Једино победа Бориса Тадића у другом кругу избора гарантује наставак европских интеграција, поручују из СПО-а. Асоцијација слободних и независних синдиката такође позвала своје чланове да подрже Тадића.

Српски покрет обнове позвао је све чланове и симпатизере да у недељу изађу на изборе и гласају за председничког кандидата листе "Избор за бољи живот" Бориса Тадића.

"Једино победа Бориса Тадића у другом кругу председничких избора гарантује наставак европских интеграција, што су идеали заједничке дводеценијске борбе и СПО-а и ДС-а", рекао је агенцији Бета потпредседник СПО-а Александар Југовић.

Он је истакао да су СПО и ДС у свим најтежим временима били заједно, па је подршка Тадићу само потврда одговорне политике. 

"Гаранција нам је и 9. март и Видовдански сабор и тромесечне демонстрације и све остале заједничке борбе за демократску Србију усмерену ка Европи", рекао је Југовић.

Председница Асоцијације слободних и независних синдиката (АСНС) Ранка Савић позвала је чланове АСНС-а да у другом кругу председничких избора подрже Бориса Тадића.

Свићева је на конференцији за новинаре рекла да је такву одлуку донео главни одбор синдиката и нагласила да је од 70 чланова тог тела само пет било против пружања подршке Тадићу.

"Борис Тадић је бољи избор за раднике и грађане Србије, јер пружа веће гаранције да ће Србија ићи путем евроинтеграција и да неће доћи до прекида доласка страних инвестиција, што знаћи отварање више нових радних места, односно ефикаснију борбу против незапослености", рекла је Савић.

Председница АСНС, која је на листи Преокрета изабрана за посланика у Скупштини Србије, рекла је да очекује да ће та коалиција учествовати у формирању нове владе, али и да до сада није било разговора о подели функција.

Она је поновила став АСНС из предизборне кампање да би на челу министарства за рад и социјална питања требало да се нађе представник синдиката.

Ранка Савић је поручила и да тај синдикат од нове владе очекује да предузме мере штедње, у које спада и укидање огромног броја, како је рекла, непотребних агенција.

АСНС се, како је рекла, залаже и за оснивање министарства за привреду, јер једино развој реалног сектора може да повећа број запослених у Србији.

Савић је навела и да ће АСНС инсистирати и на новом социјалном дијалогу, као и да се промени метод за утврђивање репрезентативности синдиката.

Председник Покрајинског одбора ЛДП-а Душан Мијић позвао је бираче те странке да у другом кругу покрајинских избора у Војводини гласају за кандидате Коалиције "За бољи живот".

субота, 29. јун 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару