Читај ми!

СНС оптужује Тужилаштво

Коментаришући оцене Тужилаштва да није било изборне крађе, Српска напредна странка саопштила је да је Тужилаштво постало само оруђе у рукама Демократске странке и да се не служи ни једном једином чињеницом.

Српска напредна странка саопштила је да је Тужилаштво постало само оруђе у рукама Демократске странке и да се не служи ни једном једином чињеницом.

Поводом оцене Тужилаштва да није било изборне крађе гласова, већ да је после гласања украден само изборни материјал, Српска напредна странка навела је да је Тужилаштво тиме показало да је "само продужена рука" ДС-а и да ће се после избора утврдити "учешће Тужилаштва у овој изборној пљачки".

СНС је у саопштењу Тужилаштву поставио питање како је могуће да су представници Републичке изборне комисије, ДС-а и Тужилаштва тврдили да је само у Зајечару украден изборни материјал, а сад је "одједном украден и у Панчеву".

Српска напредна странка упитала је и каква је то "регуларна процедура" када се гласачки листићи не поклапају ни са једним бирачким местом у Панчеву, ко је, како и кад украо изборни материјал и јесу ли и у Ивањици нестали бирачки материјали, као и где и са којим бирачким местом се поклапа садржај нађених листића.

Заменик председника СНС-а Александар Вучић рекао је да чињенично стање у изборном материјалу који је полиција преузела од Српске напредне странке не одговара записнику са било ког бирачког места у Панчеву.

Вучић је на протесту СНС испред седишта Републичке изборне комисије показао, како је навео, потврду о одузетим предметима, односно полицијски записник о изборном материјалу који је СНС у суботу предала полицији и тужилаштву.

Заменик председника напредњака тврди да се на основу тог материјала број листића и број гласова не поклапају са записником са бирачког места 57 у Панчеву, са ког, према тврдњи Републичког тужилаштва, листићи потичу.

"Не знамо на основу чега је портпарол тужилаштва Томо Зорић дошао до закључка да је било само крађе изборног материјала, а не крађе на бирачком месту", рекао је Вучић.

Вучић: На нашим скуповима неће бити насиља

Заменик председника СНС-а Александар Вучић поручио је да на скуповима напредњака није било и неће бити насиља.

Вучић је то рекао реагујући на саопштење ДС-а у коме се наводи да лидер напредњака Томислав Николић изјавом да ће "физички бранити сваки глас" позива на насиље.

Заменик председника СНС-а је рекао да су демократе "лицемерне, јер су насиљем, пребијање људи и паљењем скупштине дошли на власт".

Према његовим речима, напредњаци ће у другом кругу избора "спроводити бољу контролу изборног процеса". У том смислу, Вучић је навео да је СНС упутила РИК-у захтев да половина председника бирачких одбора буде из те странке.

"Гледаћемо, мотрићемо и снимаћемо бирачка места и лично ћемо избројати сваког човека који изађе на изборе", рекао је Вучић.

Вучић је позвао грађане да изађу на изборе 20. маја, подрже Николића и тиме, како је рекао, спрече да судови и тужилаштава буду партијске институције.

субота, 29. јун 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару