Читај ми!

Резултати поновљеног гласања

Грађани су поново гласали за одборнике у Нишу, Смедереву, Куршумлији, Панчеву, Крупњу, Варварину и Владимирцима, као и за покрајинске посланике у Панчеву и Тителу.

Због неправилности на изборима 6. маја, бирачи на појединим бирачким местима у Нишу, Смедереву, Куршумлији, Владимирцима, Варварину и Крупњу данас су поново гласали за представнике у локалним скупштинама.

Ниш – Председник Градског одбора ДС-а у Нишу Милош Симоновић рекао је Танјугу да се после поновљеног гласања на 17 бирачких места неће променити број мандата који су странке освојиле пре седам дана на изборима за градску скупштину. Коалиција око СНС-а на тих 17 бирачких места освојила је 23,7 одсто гласова, коалиција око ДС-а 21,5 одсто, УРС 18,7 одсто, СПС–ПУПС–-ЈС 9,7 одсто, Демократска странка Србије 7,5 одсто и коалиција "Преокрет" 5,5 одсто, рекао је Симоновић саопштавајући резултате изборног штаба ДС-а. На поновљеним изборима учествовало је 29,7 одсто бирача од укупног броја уписаних на тим местима (31.075 бирача), рекао је Симоновић.

Уједињени региони Србије саопштили су да су на поновљеним изборима у Нишу освојили више гласова и да би у Скупштини града Ниша требало да имају мандат више. УРС наводи да је данас освојио 20,05 одсто гласова и очекује да ће добити укупно 12 мандата.

Смедерево – Поновљени избори неће битно утицати на прошлонедељне резултате. Незванично, на првом месту је "Покрет за Смедерево – др Јасна Аврамовић", на другом ДС, а на трећем коалиција око СПС-а. Избори поновљени на 11 бирачких места, а право гласа имало је 12.382 бирача.

Куршумлија – Према незваничним резултатима са поновљених локалних избора на пет бирачких места, који су РТС-у потврђени у Општинској изборној комисији, СНС је освојио највише гласова 358, испред ДС-а са 279, ДСС-а 154, СПС-а 133 и УРС-а 88. Од укупно 1.383 уписана бирача гласао је 1.071 бирач или око 75 одсто. Резултати избора, према речима председника Општинске изборне комисије у Куршумлији Миљана Радосављевића, нису променили број освојених мандата, тако да ће досадашња опозиција, СНС и ДСС, остати са 19 одборника, док ће коалиција која је до сада била на власти, ДС, СПС и УРС имати 18 представника у локалном парламенту.

Варварин – Гласање поновљено на два бирачка места, где је уписано 726 бирача. Први незванични резултати показују да ће се у скупштини општине Варварин, поред пет странака које су већ у првом кругу гласања прешле цензус, након поновљеног гласања наћи и два одборника са листе "Преокрет – Мирослав Милошевић Ђак". У односу на први круг гласања, по једног одборника мање у локалном парламенту имаће коалиција "ДС–СПС–ГГ Војкан Павић" и СПО, док ће једно одборничко место више имати листа "ДСС – Славко Савић". Збирни резултати првог и другог круга гласања, премда још увек нису  званични, показују да ће нови сазив скуштине Општине Варварин са 41 одборником чинити: "ДС–СПС–ГГ – Војкан Павић" 14 одборника, СПО 13 одборника, "Покренимо Варварин – Томислав Николић" 5 одборника, "ДСС – Славко Савић" 4 одборника, "УРС – Млађан Динкић" 3 одборника и "Преокрет – Мирослав Милошевић Ђак" 2 одборника.

Владимирци – Локални избори поновљени на 3 места где су право гласа имала 1.534 бирача. На бирачка места изашло је 757 гласача, а избори су протекли без проблема. После данашњег гласања, СРС ће имати 1 уместо 2 мандата, а СПС–ПУПС ће уместо 3, у скупштинским клупама имати 4 одборника. У владимирачкој Скупштини, ДС ће имати 9 мандата, коалиција око СНС-а 5, СПС–ПУПС 4, ДСС 2, ЈС 2 , Група грађана "Знамо и хоћемо боље" 2 и СРС 1 мандат.

Крупањ – Након поновљених избора на 3 бирачка места, према првим резултатима општинске изборне комисије, мандате у будућем сазиву локалне скупштине, која ће бројати 35 одборника, имаће: СПС (10 одборника), ДС 8, СНС 7, ДСС 6, УРС 2 и Група грађана "Наша Рађевина – Зоран Грујичић Миндо" 2 одборничка места.

Покрајински избори

Истовремено, данас су одржани и поновљени избори за посланике у Скупштини Војводине по већинском изборном систему.

На поновљеним изборима на бирачком месту број 8 у Долову у изборној јединици Панчево 3 први је Предраг Чкаљак из ДСС-а.

Чкаљак је освојио 101 глас, а други је са 85 гласова био Бранко Бокун из УРС-а. Од 1.306 бирача с правом гласа на том бирачком месту на поновљене изборе изашло је 360 људи.

Такође, у други круг избора за Скупштину Војводине по већинском систему, у изборној јединици Тител, пласирали су се кандидати коалиција "Покренимо Војводину – Томислав Николић" Владимир Соро и "Уједињени региони Србије – Млађан Динкић" Дејан Куља, изјавио је Танјугу председник Општинске изборне комисије Славољуб Радић.

Избори су поновљени на једном бирачком месту у тој бачкој општини због утврђених неправилности 6. маја. Радић је истакао да су избори протекли у реду, додајући да је на поновно гласање изашло више од 65 одсто од укупно 554 уписана бирача.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару