Читај ми!

Пастор: Понављање избора би изазвало хаос

Уколико би избори били поновљени, у земљи би настао хаос и зато сам замолио своје представнике у Републичкој изборној комисији да гласају за проглашење резултата избора, каже председник Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор.

Председник Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор рекао је да је замолио своје представнике у Републичкој изборној комисији да гласају за проглашење резултата избора, јер би, у супротном, они били поновљени, а у "земљи би настао хаос".

"Замолио сам их да тако учине да би ова држава избегла хаос. Да то није изгласано, практично би требало све поновити. Настао би такав хаос, дестабилизација унутрашњих прилика и опасност по безбедност и имовину која се не може мерити ни са чим", рекао је Пастор на конференцији за новинаре.

Пастор је рекао да је такву одлуку донео "мирне савести" и да мисли да је донео добру одлуку.

"Никада нисмо били заговорници хаоса, нити се прикључивали носиоцима таквих идеја. Нећемо ни убудуће, па како год нас етикетирали", рекао је Пастор.

Председник СВМ-а се осврнуо и на синоћни састанак с председником Демократске странке (ДС) Борисом Тадићем, рекавши да су договорили да ДС и СВМ и у наредном мандату буду партнери на "истим вредносним елементима на којима су били партнери и у претходном периоду - систем европских вредности и грађанског друштва".

Упитан да ли то значи да ће СВМ подржати владу уколико је формира ДС на републичком и покрајинском нивоу, Пастор је одговорио потврдно.

"Након другог круга избора, на оним нивоима где је то могуће, кренућемо у реализацију онога што је синоћ договорено. СВМ се не уортачује ни са ким ко жели да разбије ову земљу, већ само са онима који су заинтересовани за градњу нормалне државе", рекао је Пастор.

Патор је рекао да је 90 одсто времена у разговору са Тадићем искористио да га "са дужним поштовањем, одмеравајући сваку реченицу, без претеривања", упозна са свим оним "што оптерећује овај град", мислећи на сумњу СВМ-а на ток и резултате локалних избора у Суботици. Челници СВМ и данас су затражили понављање локалних избора у Суботици.

"Залагање за европске вредности и грађанско друштво значи залагање за заштиту права код институција правног система. Ми смо комплетан материјал предали у руке правосудних органа. Видећемо да ли ће по истом садржинском поднеску који је произвело понављање избора у неколико места у Србији и избори у Суботици бити поновљени", рекао је Пастор.

На прес конференцији у СВМ-у је речено да су око утврђених неправилности сачињени записници, да је због тога Тужилаштву поднета кривична пријава против НН лица. Од Тужилаштва очекују да реагује у року краћем од законског, а то је 30 дана.

Речено је да је у две вреће са гласовима пронађано више од 200 гласачких листића чија боја се разликује од осталих листића, а графолог који их је прегледао изразио је сумњу да су штампани у некој другој штампарији.

понедељак, 01. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару