Читај ми!

Поновљено гласање за локалне изборе

На поновљеном гласању, грађани у Нишу и Смедереву бирали су локалне представнике. У Нишу се гласало на 17, а у Смедереву на 11 бирачких места. Гласало се и на неколико бирачких места у Куршумлији, Тителу, Панчеву.

У Нишу и Смедереву одржано је поновљено гласање за локалне изборе. Гласање је поновљено и на неколико бирачких места у Куршумлији, Тителу, Панчеву.

Поновљени локални избори за одборнике Скупштине града Ниша одржани су на 17 бирачких места. Нишлије су гласале и на још седам бирачих места за одборнике Скупштина општина Медијана, Палилула и Пантелеј.

Излазност гласача на поновљеним изборима у Нишу до 18 часова износила је 23,7 одсто, док је 6. маја та излазност у исто време износила 47,56 одсто.

Право гласа на овим изборима има 31.075 бирача, што је више од 13 одсто укупног бирачког тела. ГИК је за ове изборе именовао нове бирачке одборе, а стари су распуштени.

Избори су поништени, јер је на већини од 17 бирачких места у кутијама  било више листића, него што је то евидентирано у бирачким списковима.

Нишлије су добиле само један гласачки листић, на коме су имена 14 политичких странака, коалиција и група грађана.

У Смедереву, резултати избора за Градску скупштину поништени су на једанаест бирачких места.

Одзив гласача је мањи него недељу дана раније. До 14 часова гласало је 17,18 одсто, или 2.204 грађана са правом гласа, а на изборима 6. маја, у исто време, одзив је био 25,57 одсто.

"Било је мањих неправилности на биралиштима у Радинцу и Светом Сави, али сам лично преконтролисао та места и оне су одмах отклоњене. За сада, што се тиче бирачких места, процес се одвија на основу прописане процедуре", изјавио је председник Градске изборне комисије Стеван Д. Јанковић.

Избори су поништени јер на неким изборним местима нису били потписани контролни листићи, затим нису евидентирани грађани који су гласали ван бирачког места, али и зато што је неко гласао, а није имао право.

И у Куршумлији се на пет бирачких места поново гласало за локални парламент. До 13 часова гласало је 557 бирача или 43 процента. На тих пет изборних места уписано је 1.370 гласача.

Председник Општинске изборне комисије у том граду Миљан Радосављевић изјавио је да се избори понављају због потврђених нерегуларности и неправилности на тим бирачким местима.

Од 45 бирачких места у општини Владимирци, због нерегуларности, локални избори данас су поновљени на три места - у Власаници, Јаловику и Крнићу.

До 10.30 гласало је 11 одсто од 1.534 бирача уписана на тим  местима. У скупштинским клупама у Владимирцима седеће 25 одборника.

У општини Варварин, поновљено гласање за представнике локалних органа власти данас је организовано на бирачком месту број 16, у Горњем Катуну, и на бирачком месту бр. 34, у Орашју. Право гласа на ова два изборна места има 726 бирача.

Избори су понављени и на неколико бирачких места у Тителу, Панчеву и још неким местима.

понедељак, 01. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару