Читај ми!

ЛДП: Без озбиљних аргумената о крађи

Не постоји ниједан озбиљан доказ о великој изборној крађи, рекао лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић и позвао грађане да изађу на гласање у другом кругу председничких избора. Јовановић поручио Николићу да призна изборни резултат.

Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је да не постоје озбиљни аргументи у прилог томе да се у Србији десила велика изборна крађа и позвао је председника Српске напредне странке Томислава Николића да призна изборне резултате.

"Не постоји ниједан озбиљан аргумент у прилог томе да се у Србији догодила велика изборна крађа. Ни ми немамо ниједну чињеницу о организованој завери", рекао је Јовановић новинарима на Студентском тргу у Београду, где је започео кампању пред одржавање  поновљених избора за градску скупштину на 16 бирачких места.

Јовановић је указао да у Србији постоје аљкавости и неправилности, али да у томе не треба тражити алиби за изборни неуспех. 

"Увек је до сада знао да призна изборни резултат. Нека то учини и овога пута", поручио је Јовановић Николићу. 

Он је, такође, истакао да је у Србији потребан договор и да је, пре свега, потребно позвати све грађане да изађу на други круг председничких избора.

"Потребни су и напредњаци и Николић и Демократска странка и оно што ми имамо. Потребни смо једни другима", рекао је Јовановић. Он је поручио да формирање владе није бувља пијаца и да ће о конкретним решењима бити говора након другог круга председничких избора.

"Не бежимо од владе, али нам је веома важан састав владе и шта ће та влада радити", поручио је Јовановић. 

На подсећање новинара да је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма рекао да је договор са ЛДП-ом могућ ако та странка прилагоди своју политику, пре свега у вези са Косовом и Републиком Српском, Јовановић је рекао да ће и на то одговорити после другог круга председничких избора. 

"Замислите да ја сада одговорим тако на ваше питање да неко закључи да не постоји могућност нашег договора са ДС-ом и социјалистима", рекао је Јовановић.

Поводом резултата на локалним изборима у Београду, где према досадашњим резултатима ЛДП није ушла у градску скупштину, Јовановић је поручио да није љут на Београд и да се нада да ће након понављања избора на 16 бирачких места ЛДП имати своју одборничку групу у скупштини српске престонице.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару