Читај ми!

Тадић: Протести, позив на дестабилизацију

Претње протестима због наводних изборних нерегуларности заправо јесу позив на дестабилизацију дражаве, чиме се умањују шансе за привлачење инвестиција и отварање радних места, рекао Борис Тадић. Лидери ДС-а СВМ-а, Борис Тадић и Иштван Пастор договорили у Суботици наставак стратешке сарадње две странке.

Председнички кандидат листе "Избор за бољи живот" Борис Тадић рекао је да претње протестима због наводних изборних нерегуларности заправо јесу позив на дестабилизацију дражаве, чиме се умањују шансе за привлачење инвестиција и отварање радних места.

Тадић је рекао да нико нема право да због незадовољства изборним резултатом прети и наружује слику Србије у свету, а напредњацима је поручио да се примире и да ће сваки резултат на изборима бити проверен.

"Проверићемо сваки резултат на овим изборима, јер је то важно за нашу земљу. Идемо даље као земља, демократија, грађани и различити народи уједињени у потреби за добрим. Ја од тога нећу одустати и због тога ми је намера да победим на овим изборима на фер и демократски начин", поручио је Тадић.

Тадић је обраћајући се грађанима у Ади истакао да се не сме дозволити да Србија поново покаже свету своје ружно лице, јер је током изборног процеса посматрају инвеститори и државници, а пажња светске јавности је усмерена на Србију.

Тадић је приликом посете компанији "Теленор" рекао да свако мора да буде одговоран за своје поступке и сигурност грађана.

"Ја томе нећу допринети ни на који начин, и позивам на мир. Основни ред је да све институције раде свој посао, проверавају резултате избора, а учесници у изборима треба да доприносе доброј ситуацији и атмосфери", рекао је Тадић.

Коментаришући најаву Томислава Николића о бојкоту другог круга председничких избора Тадић је рекао да на коначан резултат избора утичу само они који учествују, а не они који бојкотују, те да бојкот избора не води ничему и нема утицаја на исход избора.

Тадић је рекао да је свако господар своје судбине, да је проблем у политици што људи који се баве тим послом јесу господари и туђих судбина, али да "нам је свакако потребно одговорно понашање у овом тренутку".

Приликом обиласка Жежељевог моста у Новом Саду, Тадић је нагласио да у овом случају надлежност имају пре свега институције, као РИК, НВО које обављају мониторинг избора и међународне организације попут ОЕБС-а, а на крају и судови, тужиоци и полиција.

"Нека институције раде свој посао и проверавају сваку потенцијалну неправилност", нагласио је Тадић. С друге стране, према његовим речима, потпуно је неодговорно стварати у Србији атсмоферу тензија.

"То је потпуно излишно и није корисно, нити је добро. У таквим околностима само одбијамо потенцијалне инвеститоре. Свако мора да буде одговоран за добру слику у нашој земљи, за добар амбијент у којем Србија постоји", рекао је Тадић.

Председнички кандидат Борис Тадић посетио је и Сенту, где је позвао грађане да изађу на изборе 20. маја и својим гласовима обезбеде победу политике мира, стабилности и јасног усмерења ка ЕУ.

Тадић је у Кањижи рекао да је потребно да Србија добије стабилне институције које су у стању да доносе одлуке, па је због тога битно изаћи на други круг покрајинских и председничких избора у Србији.

"Моје речи су мирне, али то не значи да нисам одлучан. Јако сам одлучан и борићу се сваког дана. Тражим од вас одлучност, јер није свеједно како изгледа влада Војводине, као и ко је председник Србије", поручио је Тадић.

Тадић је вечерас посетио и Суботицу, где је грађанима поручио да је Србија земља огромних потенцијала и шанси и да се не сме допустити да поново буде земља која пропушта прилике.

"Нико нема право да нас враћа у лоша осећања и лоша времена, тешке речи. Желимо да живимо честито. Све што је неправилно може да се провери, постоје институције. То се не ради никаквим претњама и на улици", поручио је Тадић свом противкандидату.

Нема политике мира без добре економије, а политика мора да одговара бригама и жељама грађана, рекао је Тадић и поручио да не одустаје од политике посвећене обичном човеку.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару