Читај ми!

СНС: Испитати порекло имовине функционера ДС

Напредњаци траже да се испита порекло имовине функционера ДС која, како трвде, вреди на десетине милиона евра.

Српска напредна странка затражила је да се испита порекло имовине функционера Демократске странке која, како трвде у СНС, вреди на десетине милиона евра и у "чије доказивање порекла држава не жели да уђе".

Потпредседник Главног одбора СНС Небојша Стефановић рекао је на конференцији за новинаре да лидер ДС Борис Тадић и његови сарадници морају да покажу на који начин су стекли имовину бавећи се политиком у последњих десет или 15 година.

"Не знамо како је та имовина стечена. Тадић је тврдио да од имовине има само књиге, а Динкић распарен сет шољица за кафу. Читава Србија се смеје тим изјавама", рекао је Стефановић.

Он је приказао слике на којима се наводно налазе зграде и станови функционера ДС међу којима су Драган Ђилас, Слободан Хомен, Снежана Маловић, Божидар Ђелић и Александар Шапић.

Према речима Стефановића, Ђиласова зграда у улици Анитифашистичке борбе вреди на десетине милиона евра, а сви функционери СНС заједно, када се њихова имовина помножи са 100, немају толику имовину.

Стефановић тврди и да је то само једна од Ђиласових зграда, као и да се део Шапићеве виле налази на плацу који делимично припада општини Савски венац и који покушава да му се "додели мимо закона".

"То је само врх леденог брега. То је имовина која се води на њихово име и може лако да се докаже да је њихова, али држава не жели да истражи имовину на рачунима оф-шор компанија које су власници њихових других непокретности и имовина у Србији и иностранству", навео је потпредседник ГО СНС.

Стефановић је навео и да СНС лако може да уђе у трку показивања имовине Тадића и његових најближих сарадника и огромних вила које су стекли богатећи се на рачун грађана Србије у претходних 10 година колико су на власти.

"Једнако су криви и Тадић и сви његови сарадници који су успели да за тако кратко време уживају у бројним привилегијама и луксузу о којима обични људи не могу ни да сањају", навео је Стефановић.

Он је додао да ДС и даље не нуди ни једно конкретно решење за проблеме градјана Србије и негативном кампањом жели да докаже своје поштење тиме што ће "непрекидно нападати опозиционе лидере".

"Ово није борба два председничка кандидата, већ два система. Једног који ставља партију на прво место и који представља ДС и другог који ставља државу на прво место и који промовише СНС", рекао је Стефановић.

Потпредседник ГО је указао и да ДС не преза ни од чега како би сачувала власт.

Вучић: Тадић се плаши ТВ дуела са Николићем

Заменик председника СНС Александар Вучић оценио је да се председнички кандидат коалиције "Избор за бољи живот" Борис Тадић плаши дуела на телевизији са председничким кандидатом СНС Томиславом Николићем.

"Борис Тадић се плаши ТВ дуела са Томиславом Николићем баш као што се плаши да одговара грађанима за то што су му приоритет лични и страначки, а не државни интереси. Зато он упорно ових дана бежи од ТВ дуела, иако му је Томислав Николић одговорио да је спреман да се са њим суочава сваки дан, на којој год жели телевизији, у којем год жели термину", рекао је Вучић, а саопштено је из СНС-а.

Вучић је оценио да се Тадић, кад би имао храбрости, не би крио иза медија који су под директном контролом Демократске странке, чији је председник.

"Избори 20. маја одредиће много тога о следећој влади. Такозвани прелиминарни разговори о коалицијама, које режим води сам са собом, су само замајавање јавности, јер ништа неће бити одлучено пре председничких избора", казао је Вучић.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару