Читај ми!

НС: Крађа гласова по старом рецепту

Неопходно преиспитати резултате избора, јер постоје бројни докази о крађи гласова по методама коришћеним и пре 2000. године, истакли функционери Нове Србије.

Највиши функционери Нове Србије затражили су од надлежних државних органа да преиспитају резултате избора 6. маја јер, како су истакли, постоје бројни докази о крађи гласова по методама коришћеним и пре 2000. године.

"Ови избори вратили су нас у мрачан период пре 2000. године када се крало на изборима, а исти методи и систем примењени су и сада. Владајућа странка је ухваћена у крађи и за то постоје докази. Појавио се вишак људи у бирачким списковима", рекао је Илић на конференцији за новинаре у Београду.

Према његовим речима, постоје велика неслагања у броју гласача по бирачком списку и попису становништва из 2011. године. Како је навео, по бирачким списковима у Србији има нешто више од 343.600 малолетника, док их је по попису 1,7 милиона.

"Припремала се крађа, и ми знамо како се то одиграло, а од надлежних захтевамо да веома озбиљно испитају и утврде чињенице и презентују их јавности", рекао је председник НС-а. Илић је упитао како је могуће да се на гласање позивају и људи који су умрли пре 15 година.

Лидер НС-а позвао је грађане да у следећем кругу гласају за промене и Томислава Николића и докажу да је било крађе гласова у првом кругу. Илић се извинио грађанима због изјаве коју је дао након избора, а у којој је критиковао гласаче јер нису у очекиваној мери подржали коалицију око СНС-а.

Потпредседница НС-а Дубравка Филиповски рекла је и да су на Јутјубу објављени снимци, како је рекла, изборне крађе у Зајечару те да се свако може уверити шта се дешавало са изборним материјалом.

Председник градског одбора НС-а у Новом Саду Александар Богдановић рекао је да "под кривичном и материјалном одговорношћу" тврди да је у том граду "купљено" између 30.000 и 40.000 гласова. Богдановић је рекао да је полиција због тога привела три особе и упитао зашто јавност до сада није обавештена о идентитету тих особа.

Председник Градског одбора НС-а у Нишу Бојан Аврамовић рекао је да је у Нишу дан након избора било довољно доказа о изборној крађи па су избори поништени и биће поновљени на око 14 одсто бирачког тела. Аврамовић је тврдио да је 80 одсто записника у Нишу било преправљано.

Представници владајућих странака, али и Републичка изборна комисија одбацили су наводе о масовној изборној крађи, додајући да ће избори бити поновљени на местима где је било пропуста.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару