Читај ми!

Кривичне пријаве против Н.Н. лица

Због изборне крађе, Српска напредна странка поднела кривичне пријаве против Н.Н. лица. Томислав Николић очекује од РИК-а да поништи изборе. Лидер напредњака најавио митинг у Београду.

Српска напредна странка поднела је кривичне пријаве против Н.Н. лица због изборне крађе, изјавио је у Крушевцу председнички кандидат те странке Томислав Николић. Он каже да ће СНС доказе предочити када им надлежне институције то буду тражиле.

Николић очекује од Републичке изборне комисије да поништи одлуку о проглашењу коначних резултата и велике протесте грађана због, како тврди, избора који су покрадени.

"Све сам сигурнији да у другом кругу никада нисам изгубио изборе. Са овим изборним резултатима упознао сам амбасадоре Русије, САД, канцеларију ЕУ у Београду, ОЕБС и Савет Европе", рекао је Николић. Он је најавио да ће се у понедељак састати и са амбасадорком САД Мери Ворлик.

Лидер СНС-а истакао је да је уверен да су избори покрадени и да сматра да је софтвер за изборне резултате био унапред припремљен. "Ово не сме да се опрости и дозволи. Крађа избора је као ратни злочин. Мора се омогућити да вечито буде преиспитивана", сматра Николић.

Томислав Николић је додао да ће Председништву СНС предложити да се у среду одржи митинг у Београду.

"Видећемо да ли ће другог круга председничких избора бити. Очекујем протесте, јер је то онај исти народ који је протестовао 2000. године, иако тада, за разлику од данас, није било доказа да су избори покрадени", поручио је Николић.

Према његовим речима, у светској историји се није десило да се онај ко победи жали на изборне резултате.

Николић: Нећу дозволити да се формира влада

Николић је у Краљеву рекао да неће дозволити да се формира републичка влада и да проглашени резултати избора буду и коначни.

"Нека се понашају српски, нека признају шта су урадили. Борис Тадић је покрао изборе и ми ћемо то да докажемо", рекао је Николић на скупу у Краљеву и додао да је о томе обавестио "све њихове и све наше пријатеље".

Лидер напредњака је грађанима поручио да не би имао ништа против "да му уђу у кућу и однесу фрижидер или телевизор", али да не да глас, који може да употреби једном у четири године.

После другог круга, уколико га буде, испунићу сва обећања која сам дао у првом кругу председничких избора, рекао је лидер СНС.

"Свако ко се огрешио о ваш глас, завршиће у затвору", навео је Николић и додао да 20. маја не рачуна само на оне који су већ гласали за њега, "већ и на оне друге који ће му се придружити после свега што је изнео о изборној крађи".

"Још су ми дражи они који ће ми се тек придружити. Зло је ушло у Србију, морамо да га истерамо. Ово није Србија", рекао је Николић у Краљеву.

Позив присталицама СПС-а 

Лидер напредњака је раније данас упитао чланове СПС-а да ли ће гласати за Тадића и додао да се то питање не односи на њиховог лидера Ивицу Дачића јер он, како тврди, нема везе са социјалистима.

Николић је навео да је после 5. октобра требало много година да се смири Србија, да су тек пре четири године ДС и СПС ушли у Владу Србије, а да се неки људи ни до данас нису помирили.

"Надао сам се да ћу ја бити тај који ће помирити разједињену Србију", рекао је Николић и и поручио грађанима да им је обавеза да изађу на изборе, али да сами одлуче да ли ће доћи у Београд на скуп, који је назвао митингом истине.

"Послужићемо се њиховим методама. Позваћемо да стане саобраћај и друмски и железнички, да институције престану да раде. Ја ћу главом кроз зид, а ви пођите за мном. Време је да одлучим шта ћу од живота", рекао је Николић у селу Врдила код Краљева.

Николић: Крађа на свим нивоима

Лидер напредњака је више пута указао да је "Демократска странка покрала изборе на свим нивоима" и у прилог томе навео да је у Суботици у току бројање гласова и да се после седам прегледаних џакова резултати ни у једном не поклапају са званично објављеним подацима.

Николић је рекао да је уверен да су против њега уперена "сва средства", што је њему знак да је "много јак".

Николић је рекао да је џак са 3.000 гласачких листића са бирачког места на коме је, како је рекао, он освојио 1.804 гласа, а његов против кандидат Борис Тадић 82. "Сада замислите колико је таквих бирачких гласова било у Србији", упитао је Томислав Николић.

Додао је да је уверен да је циљ крађе председничких избора да се спречи да, како је раније обећао, похапси криминалце.

Николић је навео да су доказе о наводној крађи поднели и представници Демократске странке Србије, да је Савез војвођанских Мађара већ почео са преиспитивањем резултата избора у Суботици, а да је ОЕБС саопштио да бирачки списак није био сагласан са изводом који је прослеђен из Министарства за Косово и Метохију.

Лидер напредњака је додао да су три шлепера изборних листића стигла из Пољске.

Краљево је данас, у оквиру предизборне кампање, посетио и Борис Тадић. Томислав Николић је раније, на питање шта ће учинити уколико се у Краљеву сретне са Тадићем, одговорио да му овога пута неће пружити руку и да му је жао што му је до сада сваки пут честитао на победи.

Николић je разговарао са мештанима Мајдево и Велики Купци код Крушевца.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару