Читај ми!

Кркобабић: Није било изборне крађе

Изборне крађе није било, тврди лидер ПУПС-а Јован Кркобабић. Општи избори, одржани 6. маја, били веома регуларни, демократски и цивилизовани, оцењује Кркобабић.

Председник Партије уједињених пензионера Србије Јован Кркобабић рекао је да није било изборне крађе и да су општи избори, одржани 6. маја, били веома регуларни, демократски и цивилизовани.

"Увек, када неко губи има сумњу да га је неко покрао и да се догодило нешто ненормално. Ја мислим да су ови избори били крајње демократски, то је на крају оценила и Европска унија и они који су пратили те изборе", истакао је Кркобабић у интервјуу агенцији Бета.

Кркобабић је навео да су избори протекли уз велику контролу изборних комисија, представника међународне заједнице и цивилног сектора.

"Можда је негде нека грешка направљена, која ће се исправити, али о некој великој изборној крађи немам података, нити имам осећај да се тако нешто десило. Што се мене тиче избори су били врло регурални, цивилизовани и демократски и да могу да буду узор за начин одржавања избора и њихов демократски ниво", оценио је актуелни потпредседник Владе.

Кркобоабић је рекао да је задовољан успехом који је ПУПС постигао на изборима, али да нема потребе за еуфоријом.

"Наша партија је на овим изборима остварила заиста импресиван резултат. Били смо партија у власти и прошли све недаће. У оквиру ове дубоке кризе, ми смо остварили импресиван резултат, раст наше партије је 140 одсто у односу на претходни резултат", напоменуо је Кркобабић, чија ће партија у будућем парламеннту имати 12 мандата, а у прошлом сазиву имала је пет посланика.

Самостални посланички клуб

Лидер ПУПС-а је најавио да ће та странка имати свој посланички клуб и деловати самостално у оквиру коалиције СПС-ПУС-ЈС, која је освојила укупно 44 посланичка мандата.

"Ми смо импресивно расли као партија и за оно што смо радили добили смо признање народа, у тој мери да не можемо бити незадовољни", рекао је Кркобабић. Он је навео да још не може да дефинише позиције и функције на којима би његова партија могла да учествује у наредној влади.

"Коалиција још није ни направљена, ова велика која би формирала скупштинску већину. Према томе, не знам ко ће све бити у влади. Тек када се направи скупштинска већина бићемо у могућности да разговарамо о размештају кадрова, подели институција и свега што из тога произлази", рекао је Кркобабић.

Кркобобић није прецизирао ни ко би могао да буде трећи учесник у влади.

"Сматрам да досадашња коалиција, уз неке ситне мале допуне и промене може да настави да реализује оно што је зацртала у претходном периоду. Мислим да ће наша коалиција и коалиција око Демократске странке, уз још неке додатке, да ћемо моћи да направимо једну комотну већину наредне четири године", уверен је председник ПУПС-а.

Гласање по савести

Кркобабић је подсетио да је у другом кругу председничких избора коалиција СПС-ПУПС-ЈС подржала Бориса Тадића.

"Грађани ће гласати по освојим осећањима и опредељењима, независно од нашег става, надам се да ће ипак једна велика већина послушати своје руководство", додао је Кркобабић.

Према његовим речима, нова влада треба да настави реализацију циљева претходне, од инвестиција, преко побољшања социјално-материјалног статуса грађанства, раста запослености до привредног развоја.

Ипак, како је оценио, пред Србијом је изузетно тешка година, у којој ће задатак бити да стопа запосленост даље не пада и да животни стандард не ослаби.

"Ове године, ако издржимо до краја, а ја се надам да хоћемо, да редовно исплатимо пензије и да у новембру успемо да то мало повећање на бази раста инфлације и бруто друштвеног производа уградимо у пензије, то ће бити велики успех за ову годину", поручио је Кркобабић.

Од следеће године председник ПУПС-а очекује позитивна кретања у запошљавању и привреди, а тиме и раст друштвеног стандарда.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару