Читај ми!

УРС-у важнији програм од фотеља

Битно је спровеђење програма УРС-а, а не расподела министарстава у новој влади, рекла Сузана Грубјешић.

Уједињени региони Србије ће за улазак у будућу владу инсистирати на стопостотном спровођењу свог програма, а не на расподели министарстава, изјавила је чланица председништва УРС-а Сузана Грубјешић.

Грубјешић је у разговору за Танјуг рекла да УРС, за сада, нико није контактирао када је у питању формирања будуће владе, наглашавајући да се УРС никоме не нуди, да му се не жури и да никога први не зове.

Грубјешић је истакла да ће УРС, уколико не буде у новој влади, а она буде спроводила програм за који се та унија залаже, подржавати све одлуке везане за спровођење њеног програма.

"Или ћемо ући у владу са одрешеним рукама и гаранцијама да ће се наш програм спровести или ћемо остати у опозицији. Ако та влада, у којој ми нисмо, спроводи наш програм, ми ћемо је подржати без проблема, што значи да ћемо гласати за одлуке које буду ишле у правцу спровођења програма", прецизирала је Грубјешић.

Она је додала да, међутим, то не значи мањинску подршку УРС будућој влади, јер таква "нејасна стања не долазе у обзир".

Уз подсећање да УРС инсистира на департизацији и укидању страначког запошљавања, наставку програма децентрализације, двоструком буџету за пољопривреду и јачању привреде, које би било потпомогнуто укидањем непотребних такси и намета, као и плаћањем ПДВ по реализацији, Грубјешић је истакла да то не значи да ће УРС инсистирати на добијању одређених министарстава у будућој влади.

"Једино што би УРС волео и на чему ћемо инсистирати је да се наш програм реализује. Подела министарстава није тема, нисмо ту да испуњавамо нечије жеље. Реализација програма и то стопостотна је оно што хоћемо", истакла је Грубјешић.

Коментаришући изборне резултате УРС, Грубјешић је рекла да су добри резултати постигнути у централној Србији, а да се подбацило у Војводини и Београду, најављујући да могућност да због тога последице сносе они који су били задужени за те делове Србије.

"Мораћемо убудуће више пажње да посветимо тим деловима, анализирамо где смо грешили и променимо неке људе који су били задужени за Београд и Војводину. О томе ћемо још разговарати, до промена ће сигурно доћи", навела је Грубјешић.

Добар резултат УРС-а где је имао јаке локалне лидере

Према њеним речима, УРС је остварио добар резултат тамо где је имао јаке локалне лидере, који су на прави начин успели да преставе програм и идеју те опције.

Грубјешићева је негирала да је разлог таквом резултату окретање УРС централној Србији, наводећи да је у Војводину отишла трећина инвеститора, али да није било локалног лидера који би то на прави начин промовисао, већ су заслуге за то преузеле друге странке.

Она је прецизирала да је УРС победио у Крагујевцу, Зајечару, Лозници, Пироту, Рачи, Бољевцу, да двоцифрене резултате има у Нишу, Прокупљу, Шапцу, Лесковцу, а да је у већини градова и општина прешао цензус.

"На прсте једне руке можете да набројите где нисмо, али опет то све није било довољно да на републичком нивоу остваримо бољи резултат, јер смо подбацили у Београду и Војводини", објаснила је Грубјешић.

Упитана за понуду градоначелника Београда Драгана Ђиласа да сви који су били део његовог тима, а нису прешли цензус, могу да наставе да сарађују са њим, Грубјешић је рекла да не би било фер да странка која на изборима није освојила потребан број гласова задржи политичке функције.

"Ко год хоће те политичке функције да задржи не може бити члан УРС-а. Не можете то без избора, колико год Ђилас био широкогруд. Политичке функције припадају онима који су нешто освојили", закључила је Грубјешићева.

субота, 20. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару