Читај ми!

РРА: Није било нарушавања програма

Електронски медији нису, од расписивања избора до предизборне тишине 4. маја, својим емисијама предизборног програма нарушили уобичајну програмску шему и целину програма, саопштио РРА. Савет је затражио да се обезбеде исти услови председничким кандидатима током кампање уочи другог круга председничких избора.

Савет Републичке радиодифузне агенције (РРА) саопштио је да електронски медији нису, од расписивања избора до предизборне тишине 4. маја, својим емисијама предизборног програма нарушили уобичајну програмску шему и целину програма.

Како је саопштено после седнице Савета, у принципу све емисије "предизборног програма" биле су инкорпориране у програмске шеме "са дужном пажњом, да је за њихово увођење постојао оправдан разлог" и да њима није нарушена целина програма.

Савет је разматрао понашање електронских медија, пре свега телевизија које имају национално покривање, у погледу програмских садржаја који су били емитовани од расписивања избора - 13. марта до предизборне тишине - 4. маја.

Комплетни извештаји мониторинг службе о квантитативном учешћу учесника изборна биће разматрати након што службе заврше неопходне анализе, наводи се у саопштењу.

Савет РРА је разматрао емисије које су емитери увели у своје програмске шеме специјално за изборе и у складу са Опште обавезујућим упутством радио и телевизиијским станицама у предизборној кампањи, а обележaвали су их као "предизборни програм'.

Као изузетке Савет је анализирао чињеницу да је у вечери пред почетак изборне тишине телевизија "Пинк" битно променила програмску шему и емитовала уживо гостовања председничких кандидата.

Савет сматра да је интересовање јавности, као и спремност емитера да организује овакав тип гостовања, прихватљив разлог за битну измену програмске шеме и неће покретати било какав поступак због тога, додаје Савет РРА.

Анализирана је и емисија телевизије "Прва" која је у своју програмску шему уврстила емисију "Информативно вече са Иваном Ивановићем". Савет РРА је констатовао да је у односу на стандардни програм емисије "Вече са Иваном Ивановићем" иста имала промењен назив, термин и шпицу "тако да са радило о специјалу, а не редовној емисији".

Савет РРА је навео и да ће након детаљих анализа и извештаја службе дати своју коначну оцену.

У саопштењу се подсећају емитери и да су обавезни да у току предизборне кампање у другом кругу председеничких избора обојици кандидата обезбеде једнаку и равномерну заступљеност.

субота, 20. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару