Читај ми!

Тадић одбацио оптужбе о изборној крађи

Тврдње о изборној крађи су подметања, каже Борис Тадић и поручује да ће, упркос томе, победити у другом кругу председничких избора.

Председнички кандидат коалиције "Избор за бољи живот" Борис Тадић рекао је да су тврдње о изборној крађи "подметања" и да ће, упркос томе, победити у другом кругу председничких избора.

"Наши политички противници покушавају ових дана да таласају Србијом и да једне регуларне изборе претворе у такозвани преокрет. Они сада нама желе да припишу све оно што је њима било примерено, а то се у психологији зове пројекција", рекао је Тадић грађанима у центру Прокупља и поручио да ће, без обзира на сва таква подметања, победити на изборима.

"Они бацају блато на моје лице, а блато се слива са њихових лица већ 20 година, јер су га сами окаљали својим речима и злим делима која су чинили и злим намерама којим призивају агресију на наше улице и тргове", навео је лидер ДС-а.

Тадић је додао да није свеједно ко ће бити председник државе у наредном мандату и да је та одлука од највеће важности.

"Пресудно је ко ће бити председник Србије у будућности, јер од тог човека ће много зависити и од тога колико је одговоран и какве одлуке доноси", рекао је лидер ДС-а.

Тадић је рекао да је веома важно и "шта је тај човек радио и говорио у прошлости, јер се све то мери у међународним односима".

Кандидат ДС-а за председника је упозорио да је судбина Србије на коцки 20. маја и позвао све грађане да изађу на изборе и да се не коцкају са судбином државе и народа и својом личном судбином.

"Био би катастрофалан потез када бисмо прекинули политички, економски, инфраструктурни процес који убрзано мења Србију. Све до данашњег дана имали смо потврду да се Србија стварно мења", навео је Тадић.

Захтев за проверу имовине

Кандидат за председника листе "Избор за бољи живот" оценио је данас на скупу у Лесковцу да је простаклук да они који су се обогатили док су били на власти, који су од државе узели станове и викендице и притом претили, ширили агресију, насиље и мржњу, данас говоре о поштењу.

"Наши противници кажу да би боље водили државу, али шта стоји иза те твдрње - сукоб са светом, претње, злочини, разарање, срушени мостови које ми данас поправљама, незалчене ране мајки и очева, разорени жвиоти... Они кажу да би боље, али о њима сведоче њихова дела", казао је Тадић.

Његови противници, додао је, такође говоре и да су поштенији, а он им на то одговара захтевом да се то поштење измери.

"Ја кажем, ајде да надлежне институције измере све што сам зарадио кроз свој жвот и оно што сте ви зарађивали. Шта ви имате, а шта ја имам. Јер, за разлику од мог опоненета ја немам ни те станове, ни те куће, ни викендице, нити их имају чланови моје пордице", поручио је Тадић.

Он се запитао како је Николић који је био потпредседник влада Србије и Југославије и посланик, односно који је радио сличне послове као и сам Тадић од исте плате успео да стакне толико.

"Питам се како је он толико тога стекао у животу од те ситне плате коју сам и ја имао. Питам се како је он онда поштен, а ја непоштен", навео је Тадић и поновио захтев да се званично провери имовина два председничка кандидата и да онда грађани виде ко шта има и које је поштен, а ко није.

Заменик предсеника ДС-а Драган Ђилас поручио је са скупа у Лесковцу да би се победе у Лесковцу, Београду и свим другим градовима у Србији остварене 6. маја, претвориле у поразе ако 20. маја не победи Борис Тадић. "Тог пораза неће бити. Нећемо то дозволити", поручио је Ђилас.

Потпредседник ДС Драган Шутановац је рекао да је други круг председничких избора важнији од свих до сада јер од њих зависи будућност Србије.

"Кључни избори су 20. маја, тада бирамо најбољег међу нама који ће да нас предовди и заједно са владом да управља државом. Постоји милион разлога - економских, привредних, спољно и унутрашњо политичких зашто Борис Тадић треба да нас води, али најједноствнији је тај што је он далеко бољи од свог потивкандидата", поручио је Шутановац.

И Лидер СДПС Расим Љајић је истако да њихови гласачи ништа нису урадили, ако 20. маја у великом броју не изађу на изборе и изабери Тадића. "Најтеже је добити добијене утакмице, јер сви тада мисле да је готово. Зато морамо сви да изађемо на изборе и оверимо ту победу", поручио је Љајић у Лесковцу.

Пун цегер за све грађане

Тадић је у Прокупљу од једног грађанина добио празан цегер на коме пише "Избор за бољи живот" за који је рекао да ће га окачити у председнички кабинет.

"Окачићу овај цегер у свој председнички кабинет да ме у наредних пет година подсећа шта ми је приоритет", поручио је Тадић окупљеним грађанима.

Тадић је истакао да је најважније да се свима обезбеди "пун цегер, односно храна и да нико не буде гладан у Србији".

"То је заправо централна тема и свих избора у Европи данас", закључио је Тадић.

Тадић је обишао и Блаце, где је заједно са амбасадорком САД у Србији Мери Ворлик отворио високотехнолошку биогасну електрану на фарми млекаре "Лазар" код Блаца.

У питању је погон за производњу електричне енергије из биомасе, односно стајског ђубрива, који је уз подршку амбасаде САД отворен на фарми Милана Видојевића у селу Доња Драгуша код Блаца.

Тај погон ће већ за неколико дана испоручивати струју Електропривреди Србије.

Тадић је поручио да је проширивање активности фармера и произвођача млека на домен енергетике улагање у развој читаве земље.

Према његовим речима, када би потпут Видојевића још неколико стотина фармера имала слична постројења, могло би се да се произведе нешто мање електричне енергије него што чини термоелектрана "Обреновац".

Тадић са италијанским инвеститором

Председнички кандидат листе "Избор за бољи живот" састао се данас у Нишу и са представницима италијанске инжињерске компаније "Скема" која планира да инвестира у производњу електричне енергије из соларних панела.

Тадић је, након разговора са инвеститорима, рекао да су тема биле инвестиције у нове технологије у производњи соларних панела.

Он је обијаснио да је Србија потписала писмо о намерама са луксембуршким фондом које би требало да омогући производњу 1.500 мегавата електричне енергије из соларних извора и да је италијанска компанија заинтересована за сарадњу.

Ради се о технологији највишег могућег нивоа, рекао је Тадић и додао да је циљ тог и низа других пројеката, које је Србија започела са италијанским и партнерима из других земаља, запошљавање што већег броја људи.

уторак, 02. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару