Читај ми!

ГИК усвојио приговоре ЛДП-а

Пошто је утврђено да је на бирачким местима дошло до апсолутних неправилности у изборном процесу, Градска изборна комисија усвојила је приговоре које је поднела Либерално демократска партија, саопштио ЛДП.

Градска изборна комисија једногласно је усвојила приговоре које је поднела Либерално демократска партија, пошто је утврђено да је на бирачким местима на која се односе приговори дошло до апсолутних  неправилности у изборном процесу.

На бирачком месту 58 на Звездари утврђено је да су у бирачки списак руком дописивана лица и да им је на основу тога омогућено да гласају, што је супротно закону.

На бирачким местима 43 у Обреновцу, 34 и 51 у Раковици, 19, 25 и 47 у Старом граду, 29 у Палилули, 6 и 16 у Савском венцу и 25 у Гроцкој утврђено је да у гласачким кутијама постоји више гласачких листића од броја грађана који су тамо гласали. Градској изборној комисији није предат записник о раду бирачког одбора ни са једног од ових бирачких места.

На бирачким местима 80 и 84 у Палилули, 3 у Новом Београду и 57 у Раковици неспорно је утврђено да не постоје контролни листићи који су предуслов за почетак изборног процеса на бирачком месту.

Наши приговори односили су се на очигледна кршења закона, о чему постоји апсолутна сагласност свих чланова изборне комисије. Те неправилности морају бити отклоњене, јер не сме да постоји ни најмања сумња у регуларност изборног процеса.

ЛДП сумња у регуларност покрајинских избора

Потпредседник Либерално демократске партије и шеф војвођанског одбора те странке Душан Мијић рекао је да сумња у регуларност покрајинских избора, али и изборних резулатата у целини и оценио да "од 5. октобра 2000. није било такаве конфузије око избора".

Мијић је на конференцији за новинаре рекао да је било "пуно нејасноћа и нелогичности у извештајима изборних комисија и различитих обрачуна гласова" и навео да је резултат коалиције "Преокрет" на покрајинским изборима смањен за око 2.500 гласова у коначном извештају Покрајинске изборне комисије.

Изборни штаб ЛДП-а је новинарима доставио изводе са изборним резултатима које је ПИК имао јуче ујутро, према којима је на основу 99,7 одсто обрађеног бирачког тела, коалиција Преокрет имала око 2.500 гласова више у односу на коначне резултате обајвљене пар сати касније.

Према том изводу, Уједињени региони Србије јуче су ујутро имали 5.835 гласова више, на основу чега су тој коалицији припадала четири мандата, док је по коначним извештају ПИК-а УРС остао испод цензуса.

субота, 06. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару