Читај ми!

Шапић: Разговори после 20. маја

До другог круга председничких избора неће бити разговора о формирању власти у Београду, истакао председник београдског одбора ДС-а Александар Шапић, и позвао грађане да изађу на биралишта и подрже Бориса Тадића за председника.

Председник београдског одбора Демократске странке Александар Шапић изјавио је да до другог круга председничких избора, у недељу 20. маја, неће бити разговора о формирању власти у Београду и позвао све грађане да подрже председничког кандидата коалиције "Избор за бољи живот" Бориса Тадића.

"До 20. маја неће бити разговора о коалицији у Београду. Има времена за разговоре, ми ћемо се са нашим коалиционим партнерима договорити за пет минута", рекао је Шапић на конференцији за новинаре.

Он је апеловао на грађане да изађу на други круг председничких избора и на њима подрже Тадића.

"Дозволићу себи да говорим као човек који се на разним такмичењима 15 година борио за своју земљу и у најтежим ситуацијама и коме није било лако што су нас, посебно у иностранству, посматрали кроз оне који су нас презентовали. Када се то променило, није било поноснијег човека од мене када су људи долазили и говорили ми да нисмо лоши, хвалили председника и политику коју је водила наша држава", рекао је Шапић, дугогодишњи ватерполиста.

Он је додао да грађани треба да буду паметни и подрже оне који су способни да воде земљу у правом правцу, а да Србија има прилику да 20. маја добије председника који је променио слику земље и од ње направио респектабилну државу и народ коме се верује у свету.

"Имамо прилику да наставимо ту политику, да најбољем међу нама помогнемо и ставимо га на чело, јер када направимо лош потез последице неће моћи да буду отклоњене наредних 50 година", рекао је Шапић.

Он је навео да иза Тадића стоје велики резултати и да је од Србије направио много озбиљнију државу, лидера у региону и земљу која је респектабилна у читавом свету.

Шапић је уверен да је народ тога свестан и да је сигуран да ће листа "Избор за бољи живот" 20. маја славити коначну победу.

Шапић је захвалио Београђанима што су подржали листу "Избор за бољи Београд" и навео да ће се будућа коалиција трудити да Београд направи бољим градом, као што је данас много бољи него пре четири године.

Резултат те листе, као и коалиционих партнера СПС-ПУПС-ЈС, према Шапићевим речима, показатељи су да су грађани задовољни политиком која је вођена у претходне четири године.

Шапић је рекао да је листа "Избор за бољи Београд" победила у 13 општина у Београду, а да у четири у којима није победила има потенцијал да са коалиционим партнерима формира власт.

Шапић је додао да људи који воде две општине у којима су на власти напредњаци, а реч је о Земуну и Вождовцу, треба да поднесу оставке ако имају морала, будући да је и у тим општинама највише гласова добила листа "Избор за бољи Београд".

недеља, 28. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару